Airbnb: Με το βλέμμα στη Wall Street, παρά τις πληγές της πανδημίας

Airbnb: Με το βλέμμα στη Wall Street, παρά τις πληγές της πανδημίας

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To βλέμμα στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στρέφει η Airbnb, προσβλέποντας σε χρηματιστηριακή αξία σχεδόν 30 δισ. δολαρίων κατά την αρχική δημόσια εγγραφή, που αναμένεται εντός του Δεκεμβρίου.

Η αξία της εταιρείας βραχυχρόνιων μισθώσεων έχει υποχωρήσει στα 18 δισ. δολάρια από 31 δισ. δολάρια το 2017, καθώς η επέλαση του κορωνοϊού «πάγωσε» τα ταξίδια, οδηγώντας σε δραματική μείωση των κρατήσεων.

Στόχος της Airbnb είναι η εισαγωγή των μετοχών της στον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, με το σύμβολο ABNB.

Από το φυλλάδιο που κατέθεσε χθες στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ προκύπτει ότι κατάφερε να εμφανίσει καθαρά κέρδη 219 εκατ. δολαρίων με έσοδα 1,34 δισ. δολαρίων στο τελευταίο τρίμηνο, μειωμένα κατά 19% σε σύγκριση με τα έσοδα 1,65 δισ. δολαρίων του αντίστοιχου τριμήνου ένα χρόνο πριν.

Πλην ελαχίσων εξαιρέσεων, η Airbnb ήταν ζημιογόνος στα περισσότερα τρίμην από την ίδρυσή της. Για το 2019, η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρές ζημίες 674 εκατ. δολαρίων και έσοδα 4,81 δισ. δολαρίων. Από τις αρχές του 2020 εμφανίζει ζημίες σχεδόν 697 εκατ. δολαρίων με έσοδα 2,52 δισ. δολαρίων, κυρίως εξαιτίας των αρνητικών επιπτώσεων του κορωνοϊού, που έβαλε φρένο στην τουριστική και ταξιδιωτική δραστηριότητα.

«Η πανδημία του κορωνοϊού και οι επιπτώσεις των ενεργειών για τον μετριασμό της έχουν επηρεάσει δυσμενώς και θα συνεχίσουν να επηρεάζουν τις δραστηριότητές μας και οικονομική μας κατάσταση», αναφέρει η Airbnb, αναφερόμενη στους παράγοντες ρίσκου. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή