Το «κλειδί» που ίσως ανοίξει την πόρτα στα υπερατλαντικά ταξίδια

Το «κλειδί» που ίσως ανοίξει την πόρτα στα υπερατλαντικά ταξίδια

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο νέα προγράμματα για τεστ κορωνοϊού ίσως να είναι αυτά που θα «ξεκλειδώσουν» και πάλι τα ταξίδια ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Επίλεκτοι επιβάτες των American Airlines, British Airways και United Arilines έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στα προγράμματα αυτά, τα οποία προσπαθούν να αξιολογήσουν το κατά πόσον τα τεστ για την Covid-19 μπορούν να χαλαρώσουν τους περιορισμούς που έχουν θέσει σε ισχύ οι δύο πλευρές. 

Στις 17 Νοεμβρίου οι American Airlines και British Airways ανακοίνωσαν ότι θα προωθήσουν δοκιμή εθελοντικών τεστ στις πτήσεις από τις ΗΠΑ προς το Λονδίνο. Το πρόγραμμα θα αρχίσει στις 25 Νοεμβρίου με πτήσεις από τα αεροδρόμια του Ντάλλας, της Νέας Υόρκης και του Λος Άτζελες προς το Χίθροου. Ένα δεύτερο δρομολόγιο από το JFK της Νέας Υόρκης θα προστεθεί στο πρόγραμμα σε μελλοντική ημερομηνία σύμφωνα με την ανακοίνωση της American Airlines.

Οι εθελοντές θα περάσουν από τρία διαφορετικά τεστ Covid: 

Τεστ 1: 72 ώρες πριν από την αναχώρηση θα κάνουν μόνοι τους ένα τεστ RT- PCR στο σπίτι με οδηγίες, που θα τους δώσουν επαγγελματίες της υγείας, μέσω βιντεοκλήσης. 

Τεστ 2: Ένα τεστ A LAMP με την άφιξή τους στο αεδρόμιο Χίθροου. 

Τεστ 3: Ακόμη ένα τεστ που θα κάνουν μόνοι τους κατοίκον τρεις ημέρες μετά την άφιξή τους στη Βρετανία. 

Η προσέγγιση αυτή των τριών βημάτων έχει ως στόχο να αποκαλύψει την αποτελεσματικότητα των διαφορετικών τεστ σε διαφορετικά στάδια. Σημειώνεται ότι κατά την πιλοτική δοκιμή του προγράμματος, ακόμη και εάν όλα τα τεστ βγουν αρνητικά οι επιβάτες θα πρέπει να μένουν σε αυτο-απομόνωση στη Βρετανία. Η δοκιμή θα ολοκληρωθεί αφότου έχουν κάνει και τα τρία τεστ 500 επιβάτες. 

Στις 16 Νοεμβρίου και η United Airlines άρχισε ένα δοκιμαστικό πρόγραμμα με τεστ στο δρομολόγιο από το Newark Liberty Internationla προς το Χίθρου. Το τεστ είναι δωρεάν, ωστόσο οι ομοιότητες των δύο προγραμμάτων σταματούν εκεί. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα της United είναι υποχρεωτική για όλους τους επιβάτες του συγκεκριμένου δρομολογίου. Όλοι οι επιβάτες άνω των 2 ετών, συμπεριλαμβανομένου και του προσωπικού της εταιρείας, κάνουν rapid τεστ πριν επιβιβαστούν στο αεροπλάνο. Όσοι δεν θέλουν να συμμετάσχουν, μπορούν να κλείσουν διαφορετική πτήση χωρίς πρόσθετο κόστος. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή