Άλαν Γκρίνσπαν: Δεν έχω ξαναδεί ποτέ κάτι σαν την κρίση του κορωνοϊού

Άλαν Γκρίνσπαν: Δεν έχω ξαναδεί ποτέ κάτι σαν την κρίση του κορωνοϊού

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την τεράστια πρόκληση που αναλαμβάνει η επόμενη αμερικανική κυβέρνηση αναγνώρισε ο πρώην πρόεδρος της Federal Reserve, Άλαν Γκρίνσπαν, τονίζοντας ότι ο έλεγχος της πανδημίας του κορωνοϊού θα πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα του επιτελείου του Τζο Μπάιντεν. 

«Δεν έχω ξαναδεί στην επαγγελματική μου εμπειρία μία κατάσταση σαν και αυτή», είπε στο CNN ο 94χρονος πρώην κεντρικός τραπεζίτης, που ως παιδί έζησε το Great Depression. 

Ο Γκρίνσπαν είναι ο δεύτερος μακροβιότερος πρόεδρος της Fed, καθώς παρέμεινε στην καρέκλα αυτή από το 1987 έως το 2006. Παραδέχθηκε, όμως, ότι κανείς μπορεί μόνο να μαντέψει πώς θα εξελιχθεί  η κρίση του κορωνοϊού. Η ζωή θα μπορούσε να επιστρέψει στην κανονικότητα έως την επόμενη Άνοιξη, αλλά μόνο εάν η εξάπλωση του ιού τεθεί –και παραμείνει- υπό έλεγχο, είπε. 

O σημερινός πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, έχει προειδοποιήσει ότι η αμερικανική οικονομία θα μπορέσει να ανακάμψει μόνο όταν η πανδημία τεθεί υπό έλεγχο, αλλά πιθανότατα δεν θα είναι ποτέ ίδια. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή