ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Θετικός στον κορωνοϊό ο επικεφαλής του μεγαλύτερου ταμείου στον κόσμο

Θετικός στον κορωνοϊό ο επικεφαλής του μεγαλύτερου ταμείου στον κόσμο

Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώσθηκε ο διευθύνων σύμβουλος του κρατικού επενδυτικού ταμείου της Νορβηγίας, Νικολάι Τάνγκεν. Σε ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο LinkedIn, ο 54χρονος διευθύνων σύμβουλος του μεγαλύτερου επενδυτικού ταμείου στον κόσμο ανακοίνωσε ότι έκανε το τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού το απόγευμα της Τετάρτης, καθώς αισθάνθηκε αδιαθεσία, αλλά με ήπια συμπτώματα.

Ο Τάνγκεν έχει τεθεί σε αυτοαπομόνωση στο διαμέρισμά του στο Όσλο, από όπου θα συνεχίσει να εργάζεται τις επόμενες εβδομάδες. Ο κ. Τάνγκεν είναι στο «τιμόνι» του κρατικού επενδυτικού ταμείου της Νορβηγίας -με περιουσιακά στοιχεία 1,2 τρισ. δολαρίων- από τον Σεπτέμβριο, ενώ πριν ήταν manager σε hedge fund του Λονδίνου.

Ο ίδιος δεν γνωρίζει πώς προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό. «Ορισμένοι από τους πιο στενούς μου συνεργάτες που ήταν μαζί μου σε συσκέψεις έχουν τεθεί σε καραντίνα», ανέφερε ο κ. Τάνγκεν. «Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, είναι καλά στην υγεία τους. Και όλοι όσοι ήλθαν σε επαφή μαζί μου έχουν ήδη ενημερωθεί. Μείνετε ασφαλείς», αναφέρει ο κ. Τάνγκεν στο λογαριασμό του στο LinkedIn.