Στη Σιγκαπούρη, τον Μάιο 2021 το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ

Στη Σιγκαπούρη, τον Μάιο 2021 το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Σιγκαπούρη, αντί της Ελβετίας, τον Μάιο του 2021, θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF). 

Το παραπάνω ανακοίνωσαν οι διοργανωτές του Φόρουμ, εξηγώντας πως οι αλλαγές αποφασίστηκαν λόγω της υγειονομικής κρίσης. Όπως επεσήμαναν, η Σιγκαπούρη φαίνεται ως «η καλύτερη περιοχή», ώστε να μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια των συμμετεχόντων.

Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που αλλάζουν η τοποθεσία και η ημερομηνία της συνάντησης των σημαντικών προσωπικοτήτων τόσο της πολιτικής, όσο και της οικονομίας. Αρχικά, το Φόρουμ, όπου πάντα διεξαγόταν τον Ιανουάριο στο χιονοδρομικό θέρετρο του Νταβός, είχε προγραμματιστεί -λόγω του κορωνοϊού-  για το διάστημα 13 – 16 Μαΐου, στις όχθες της λίμνης Λουκέρνης.

Μολαταύτα, οι διοργανωτές κατέληξαν πως είναι ασφαλέστερο να πραγματοποιηθεί εκτός της Ελβετίας. Οι ίδιοι πάντως διαβεβαιώνουν ότι το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ θα επιστρέψει στο Νταβός το 2022.

Στην επικείμενη εκδήλωση θα συζητηθούν οι προκλήσεις της ανάκαμψης μετά το οικονομικό σοκ που προκάλεσε η πανδημία, αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου. 

«Μια παγκόσμια σύνοδος υπευθύνων λήψης αποφάσεων είναι κρίσιμης σημασίας για να κατανοήσουμε πώς μπορούμε να ανακάμψουμε μαζί», δήλωσε ο Κλάους Σβαμπ, ιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Αξίζει να αναφερθεί πως δεν θα είναι η πρώτη φορά που το Φόρουμ δεν θα διεξαχθεί στην Ελβετία.  Το 2002 , είχε «μεταφερθεί» στη Νέα Υόρκη, ως ένδειξη αλληλεγγύης μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή