Προειδοποίηση Βεστάγκερ στην Apple για τον ανταγωνισμό

Προειδοποίηση Βεστάγκερ στην Apple για τον ανταγωνισμό

Σε σκληρή προειδοποίηση προς την Apple προέβη η αρμόδια για τον ανταγωνισμό επίτροπος της Ε.Ε., Μαργκρέτε Βεστάγκερ

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε σκληρή προειδοποίηση προς την Apple προέβη η αρμόδια για τον ανταγωνισμό επίτροπος της Ε.Ε., Μαργκρέτε Βεστάγκερ, επισημαίνοντας πως δεν πρέπει να επικαλείται λόγους προσωπικών δεδομένων και ασφαλείας για να παρεμποδίσει τον ανταγωνισμό στο κατάστημα εφαρμογών της, όπως αποκλειστικά αναφέρει το Ρόιτερς.

Αυτές τις αιτίες επικαλέστηκε ο επικεφαλής του αμερικανικού κολοσσού Τιμ Κουκ, όταν τοποθετήθηκε για το ότι η εταιρεία του δεν επιτρέπει στους χρήστες των iPhone να εγκαθιστούν άλλο λογισμικό εκτός των εν λόγω εφαρμογών.

Το 2020 η κ. Βεστάγκερ, η οποία διατελεί και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είχε προτείνει νομοθεσία υπό την επωνυμία Πράξη για την Ψηφιακή Αγορά, η οποία και θα υποχρέωνε την Apple να ανοίξει στον ανταγωνισμό στο κερδοφόρο κατάστημα εφαρμογών της.

Μιλώντας στο Ρόιτερς, η κ. Βεστάγκερ τόνισε ότι αντιλαμβάνεται τον προβληματισμό του κ. Κουκ όσον αφορά το θέμα της ασφάλειας και των προσωπικών δεδομένων, αλλά «αυτό δεν μπορεί να επέχει θέση ενός μηχανισμού απόκρουσης του ανταγωνισμού – οι χρήστες δεν θα θυσιάσουν τίποτε από τα δύο αν χρησιμοποιήσουν εφαρμογές από άλλες πηγές».

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή