Ανθρωποειδές ρομπότ για βαρετές δουλειές σχεδιάζει η Tesla

Ανθρωποειδές ρομπότ για βαρετές δουλειές σχεδιάζει η Tesla

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο εκκεντρικός μεγιστάνας Ελον Μασκ, ο γνωστός ιδρυτής της αυτοκινητοβιομηχανίας ηλεκτρικών αμαξιών Tesla, ετοιμάζεται να κατασκευάσει ένα ανθρωποειδές ρομπότ. Θα ακούει στο όνομα Τέσλα Μποτ, όπως ανέφερε ο ίδιος, παρουσιάζοντας έναν ηθοποιό, ο οποίος φορούσε κοστούμι ανάλογο με τη μορφή που θα έχει το ανθρωποειδές. Η ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο της Ημέρας Τεχνητής Νοημοσύνης, που διοργάνωσε στην Καλιφόρνια η Τesla και στόχο είχε την πρόσληψη επαγγελματιών στην εκπαίδευση μηχανών. «Είμαστε καλοί στην κατασκευή αισθητήρων και μπαταριών και ελπίζουμε να έχουμε το πρωτότυπο τον επόμενο χρόνο», διευκρίνισε ο Ελον Μασκ. Οπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το CNBC, το Τέσλα Μποτ είναι ακόμη μία ένδειξη των ικανοτήτων του επιχειρηματία να «δίνει παράσταση» και να μιλάει για τα νέα και συναρπαστικά προϊόντα που σχεδιάζονται επί χρόνια από την εταιρεία του. Ετσι δημιουργεί ενθουσιασμό και οπαδούς, που τον υποστηρίζουν, είτε είναι οι υπάλληλοι, είτε οι πελάτες, είτε οι επενδυτές. Βέβαια, συχνά αυτά τα προϊόντα καθυστερούν πολύ να λάβουν σάρκα και οστά εν συγκρίσει με το αρχικώς ανακοινωθέν χρονοδιάγραμμα.
Λόγου χάριν, το 2019 είχε δηλώσει ο Ελον Μασκ ότι η εταιρεία του θα κατασκευάσει έως το 2020 ένα στόλο από 1 εκατομμύριο ρομποταξί, τα οποία θα κυκλοφορήσουν στους δρόμους. Ακόμη δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο. «Εάν, πάντως, ένα ανθρωποειδές ρομπότ μπορεί να λειτουργήσει και να διεκπεραιώσει κουραστικές και επαναλαμβανόμενες εργασίες, που αναλαμβάνουν συνήθως οι άνθρωποι, τότε θα δοθεί η ευκαιρία να μεταμορφωθεί η διεθνής οικονομία με τη μείωση του εργατικού κόστους», υπογράμμισε ο Μασκ. Προειδοποίησε πάντως ο ίδιος ότι δεν πρόκειται από την αρχή το ρομπότ να εργαστεί – απλώς θα μπορεί να σε ξεκουράζει, κάνοντας τα ψώνια του σούπερ μάρκετ. Η κωδική του ονομασία είναι «Οπτιμους» και βασίζεται στους ίδιους ημιαγωγούς και αισθητήρες που χρησιμοποιούνται στα οχήματα της Tesla, ώστε να μπορούν να κινούνται και αυτόνομα. Τέλος, θα έχει ύψος περίπου 1,73 μ. και στη θέση του κεφαλιού μια οθόνη για τη συλλογή σημαντικών πληροφοριών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή