Έλον Μασκ: Απέκτησε μερίδιο 9,2% στην Twitter

Έλον Μασκ: Απέκτησε μερίδιο 9,2% στην Twitter

Μερίδιο 9% στην Twitter εξαγόρασε ο Έλον Μάσκ, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο που υποβλήθηκε στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC).

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μερίδιο 9% στην Twitter εξαγόρασε ο Έλον Μάσκ, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο που υποβλήθηκε στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC).

Ο δισεκατομμυριούχος, ο οποίος μόλις την περασμένη εβδομάδα μοιράστηκε μέσω του λογαριασμού του στο Τwitter ότι σκέφτεται σοβαρά να δημιουργήσει μία νέα δική του πλατφόρμα social media, φαίνεται ότι από τις 14 Μαρτίου έχει παθητικό μερίδιο (passive stake) 9,2% στην Twitter.

Το μερίδιο αυτό αντιστοιχεί σε 73,4 εκατ. μετοχές, ενώ με βάση το κλείσιμο της μετοχής την Παρασκευή αποτιμάται περίπου στα 2,8 δισ. δολάρια. Από τη στιγμή που διέρρευσε στον Τύπο η συμμετοχή του Μασκ στην Twitter, η τιμή της μετοχής -πριν από την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης- έχει εκτοξευθεί κατά τουλάχιστον 25% και κινείται περίπου στα 49,40 δολάρια.

Μόλις πριν από μερικές ημέρες, ο Μασκ είχε επικρίνει την εταιρεία μέσω poll στον λογαριασμό του στο Twitter, όπου διρρωτήθηκε δημοσίως εάν η πλατφόρμα συμμορφώνεται με τις αρχές της ελευθερίας του λόγου. «Δεδομένου ότι το twitter λειτουργεί de facto ως η δημόσια πλατεία του χωριού, η αδυναμία του να τηρήσει τις αρχές της ελευθερίας του λόγου υποβαθμίζει σε θεμελιώδη βαθμό την δημοκρατία. Τι θα έπρεπε να συμβεί;» διερωτήθηκε.

Διαβάστε περισσότερα στο MoneyReview

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή