Boeing 747 θα κρεμαστεί ανάμεσα σε δύο ουρανοξύστες στο Σιάτλ

Boeing 747 θα κρεμαστεί ανάμεσα σε δύο ουρανοξύστες στο Σιάτλ

To ζήτημα του περιορισμού των ρύπων και της ανακύκλωσης υλικών, οχημάτων και συσκευών απασχολεί όλο τον πλανήτη και προφανώς και την αεροναυπηγική βιομηχανία

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To ζήτημα του περιορισμού των ρύπων και της ανακύκλωσης υλικών, οχημάτων και συσκευών απασχολεί όλο τον πλανήτη και προφανώς και την αεροναυπηγική βιομηχανία. Μια πολύ ευφάνταστη πρόταση για το πού μπορεί να… πάει ένα παλαιό Boeing, όταν παροπλιστεί και τεθεί εκτός ενεργού δράσης, προσπαθούν να υλοποιήσουν στο Σιάτλ, όπου βρίσκεται και ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια της εταιρείας. Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του αμερικανικού ειδησεογραφικού δικτύου του CNN, ένα παλαιό Boeing 747 πρόκειται σύντομα να «αναρτηθεί» στο Σιάτλ ανάμεσα σε δύο πύργους του έργου με την επωνυμία WB1200 της εταιρείας αξιοποίησης ακινήτων Westbank. Συγκεκριμένα, η άτρακτος του ογκώδους τζάμπο θα αιωρείται υπεράνω της στοάς του οικιστικού συγκροτήματος, δηλώνοντας πως πρόκειται για ένα σύμβολο βιομηχανικής καινοτομίας.

Επικεφαλής του όλου έργου είναι ο Ιαν Γκιλέσπι, ιδρυτής της εταιρείας Westbank, η οποία έχει έδρα της το Βανκούβερ στον Καναδά. Δεδομένου, μάλιστα, πως το όραμά του είναι το συγκρότημα να αποτελεί ύμνο στην καινοτομία, η άτρακτος του αεροσκάφους δεν θα κρέμεται απλά και μόνο υπό τη μορφή ενός αντικειμένου τέχνης, αλλά θα είναι και χώρος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Συγκεκριμένα, το Boeing 747 θα είναι χώρος εργασίας για τη Westbank, ενώ η ουρά του θα είναι η είσοδος σε χώρο εκδηλώσεων υπό την επωνυμία Live Nation, όπως αναφέρει το δίκτυο CNN.

Η άτρακτος του τζάμπο θα μετατραπεί σε χώρους γραφείων.

Eπιπλέον θα πρέπει να αναφερθεί ότι το αεροσκάφος, το οποίο έχει αποσυρθεί από την κυκλοφορία, αποσυναρμολογείται αυτή την περίοδο στην πόλη Βίκτορβιλ της ερήμου της Καλιφόρνιας. Κατόπιν θα μεταφερθεί στα βόρεια στο Σιάτλ.

Εκεί θα επανασυναρμολογηθεί και θα κρεμαστεί ανάμεσα σε δύο ουρανοξύστες, οι οποίοι βρίσκονται υπό κατασκευή στη συνοικία Σάουθ Λέικ Γιούνιον του Σιάτλ. Το αεροσκάφος έχει μήκος 76,2 μέτρων και ύψος 20 μέτρων και θα τοποθετηθεί σε επίπεδα σχεδόν 4,3 μέτρων πάνω από τη στοά ανάμεσα στους πύργους του WB1200. Η Westbank θέλει να ολοκληρώσει το φιλόδοξο έργο εντός του τρέχοντος έτους. «Η ενσωμάτωση στο πρότζεκτ μας της πλήρους ατράκτου ενός 747 είναι ευκαιρία να αναδείξουμε και την κληρονομιά της Boeing και την ιστορία της στην πόλη του Σιάτλ», τόνισε εκπρόσωπος της Westbank. Η πρώτη πτήση του συγκεκριμένου αεροσκάφους έγινε το 1990 και αποσύρθηκε το 2017, πέντε χρόνια πριν διακόψει πλήρως τη σειρά 747 η αεροναυπηγική εταιρεία. Πέραν τούτων θα πρέπει να αναφερθεί ότι στα μέσα της εβδομάδας η αμερικανική αεροναυπηγική ανακοίνωσε λειτουργικές ζημίες για το πρώτο τρίμηνο του 2022 στο 1,5 δισ. δολάρια, έναντι 353 εκατ. δολαρίων το 2021. Η τιμή της μετοχής της υποχώρησε σχεδόν σε ναδίρ δυόμισι ετών, ενώ δήλωσε πως θα διακόψει την παραγωγή του νέου τζετ 777Χ για όλο το 2023 λόγω καθυστερήσεων στη διαδικασία πιστοποιητικού αξιόπλοου. Παρά ταύτα ήταν θετικό το ότι υπέβαλε σχέδιο για να λάβει πιστοποίηση από τις Αρχές σχετικά με το 787 Dreamliner, το οποίο δεν πετούσε επί ένα χρόνο λόγω ερευνών και επισκευών, οι οποίες της κόστισαν 5,5 δισ. δολάρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή