Ατελείωτο sell off στην Wall Street: Βαριές οι απώλειες για τον Dow Jones

Ατελείωτο sell off στην Wall Street: Βαριές οι απώλειες για τον Dow Jones

Πανωλεθρία ήταν η σημερινή συνεδρίαση στην Wall Street, καθώς οι φόβοι για τον πληθωρισμό προκάλεσαν τριγμούς στους μεγαλύτερους δείκτες των ΗΠΑ

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πανωλεθρία ήταν η σημερινή συνεδρίαση στην Wall Street, καθώς οι φόβοι για τον πληθωρισμό προκάλεσαν τριγμούς στους μεγαλύτερους δείκτες των ΗΠΑ, «χτυπώντας» ακόμη και τα πιο ηχηρά ονόματα του λιανεμπορίου.

Με βαριές απώλειες -3,57% έκλεισε ο Dow Jones, χάνοντας 1.164 μονάδες στην μεγαλύτερη διολίσθηση από τον Οκτώβριο του 2020. Ο S&P 500 σημείωσε επίσης τις μεγαλύτερες απώλειες μηνών, και συγκεκριμένα από τον Ιούνιο του 2020, με -4,04%. Μάλιστα, μόλις 13 εταιρείες του δείκτη κατάφεραν να σημειώσουν κέρδη στη σημερινή συνεδρίαση. Τέλος, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, που συνήθως επιβαρύνεται περισσότερο σε περιόδους αβεβαιότητας, κατέγραψε απώλειες της τάξης του 4,73%, σημειώνοντας αντίστοιχη διολίσθηση με τις αρχές του μήνα.

Το sell-off πυροδοτήθηκε από τις ανακοινώσεις των κολοσσών του σχετικού κλάδου, της Target και της Walmart, για χαμηλότερα από το προσδοκώμενο αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου. Οι ανακοινώσεις αυτές επιβεβαίωσαν τους φόβους των επενδυτών ότι ο πληθωρισμός αφήνει έντονο αποτύπωμα στην αμερικανική οικονομία.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Moneyreview

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT