Σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας επενδύει ο ιδρυτής των Zara

Σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας επενδύει ο ιδρυτής των Zara

Ο ιδρυτής της αλυσίδας καταστημάτων ένδυσης για ευρεία κατανάλωση Zara, και δισεκατομμυριούχος Αμάνθιο Ορτέγα, απέκτησε μερίδιο στη μονάδα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Enagas, αποδεικνύοντας εμπράκτως το ενδιαφέρον του για τον κλάδο

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ιδρυτής της αλυσίδας καταστημάτων ένδυσης για ευρεία κατανάλωση Zara, και δισεκατομμυριούχος Αμάνθιο Ορτέγα, απέκτησε μερίδιο στη μονάδα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Enagas, αποδεικνύοντας εμπράκτως το ενδιαφέρον του για τον κλάδο. Το family office των Ορτέγα με την επωνυμία Pontegadea απέκτησε, συγκεκριμένα, το 5% της Enagas Renovable για άγνωστο ποσό, όπως ανακοίνωσε η μητρική Enagas, που εδρεύει στη Μαδρίτη. Αξίζει να σημειωθεί πώς η Pontegadea κατέχει ήδη το 5% της Enagas, όπως αναφέρει σε σχετικό του δημοσίευμα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg. Η επένδυση σηματοδοτεί ένα νέο βήμα στην επενδυτική στρατηγική του Αμάνθιο Ορτέγα με περιουσία της τάξεως των 15,3 δισ. ευρώ, ο οποίος εισέρχεται στην ενέργεια γενικά και στις ανανεώσιμες πηγές της ειδικότερα.

Το family office της οικογένειας Ορτέγα αγόρασε το 5% της Enagas Renovable.

Τον Νοέμβριο, σημειωτέον, το οικογενειακό γραφείο του αγόρασε ένα μερίδιο στο αιολικό πάρκο Ντέλτα του ενεργειακού κολοσσού της Repsol, εμπλουτίζοντας τα μερίδιά του σε ισπανικούς και πορτογαλικούς φορείς εκμετάλλευσης δικτύων αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας, όπως η Enagas. Ο Ορτέγκα είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ισπανίας. Το μερίδιο του 59% στην εταιρεία γρήγορης μόδας Inditex, όπου και ανήκουν η Zara, η Bershka, η Μassimo Dutti κ.ά., αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του. Τα μερίσματά του από την Inditex διαχειρίζεται η Pontegadea, η οποία παραδοσιακά επενδύει σε ακίνητα, αλλά όχι μόνο. Η δε Enagas Renovable επικεντρώνεται στην ανάπτυξη έργων για νέους τύπους ενέργειας, όπως το υδρογόνο και το βιοαέριο. Λίγες ημέρες πριν η κοινοπραξία υδρογόνου Hy25, που ιδρύθηκε από την Ardian και τη FiveT Hydrogen, απέκτησε μερίδιο 30% στην Enagas Renovable μέσω αύξησης κεφαλαίου περίπου 50 εκατ. ευρώ.

Πηγή: Bloomberg 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT