ΗΠΑ: 300.000 το κόστος ανατροφής ενός παιδιού

ΗΠΑ: 300.000 το κόστος ανατροφής ενός παιδιού

Οι οικογένειες μαύρων Αμερικανών είναι περισσότερο εκτεθειμένες στις αυξομοιώσεις του πληθωρισμού, αναφέρουν οι οικονομολόγοι

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κόστος της ανατροφής ενός παιδιού στις ΗΠΑ μέχρι να τελειώσει το λύκειο, έχει ξεπεράσει τις 300.000 δολάρια εξαιτίας του πληθωρισμού, ο οποίος πλησιάζει σε υψηλό τετραετίας, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Brookings Institute.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, ένα παντρεμένο ζευγάρι μέσου εισοδήματος με δύο παιδιά, ξοδεύει 310.605 δολάρια – ή κατά μέσο όρο 18.271 δολάρια ετησίως – για να μεγαλώσει ένα παιδί που γεννήθηκε το 2015 μέχρι να γίνει 17 ετών. 

Οι εν λόγω υπολογισμοί βασίζονται σε μια παλαιότερη εκτίμηση της αμερικανικής κυβέρνησης, με μετατροπές ανάλογες των τάσεων του πληθωρισμού. Το κόστος εμφανίζεται συνολικά αυξημένο κατά 26.011 δολάρια (δηλαδή πάνω από 9%), σύμφωνα με στοιχεία βασισμένα στα επίπεδα του πληθωρισμού κατά τα τελευταία δύο χρόνια, πριν πληγεί δηλαδή η οικονομία από την ταχεία αύξηση των τιμών, αναφέρει το Ινστιτούτο Brookings. 

Για τη Μάφι Μεντόζα, ο υψηλός πληθωρισμός είχε ως αποτέλεσμα να ακυρώσει η οικογένειά της κάποια από τα καλοκαιρινά της σχέδια λόγω της ακρίβειας.

Οι οικογένειες μαύρων Αμερικανών είναι περισσότερο εκτεθειμένες στις αυξομοιώσεις του πληθωρισμού, αναφέρουν οι οικονομολόγοι. 

Επιπλέον, ερευνητές διαπίστωσαν ότι αυτές οι οικογένειες βρίσκονται αντιμέτωπες με αυξημένη αβεβαιότητα σε ό,τι αφορά τις τιμές, κάτι που μπορεί να δυσκολέψει τα εν λόγω νοικοκυριά να υπολογίσουν πόσες ανάγκες τους θα καταφέρουν να καλύψουν με τα χρήματα που βγάζουν.

Πηγή: Wall Street Journal

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT