Γερμανία: Ματαιώνεται η απεργία στη Lufthansa – Επιτεύχθηκε συμφωνία για τους μισθούς

Γερμανία: Ματαιώνεται η απεργία στη Lufthansa – Επιτεύχθηκε συμφωνία για τους μισθούς

Το συνδικάτο είχε προκηρύξει απεργία για αύριο και την Πέμπτη για τα επιβατικά αεροσκάφη και για την Παρασκευή για τα κάργκο

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πιλότοι της Lufthansa δεν θα απεργήσουν τελικά από αύριο Τετάρτη, καθώς επιτεύχθηκε συμφωνία την τελευταία στιγμή μεταξύ του συνδικάτου Vereinigung Cockpit (VC) και της διοίκησης της αεροπορικής εταιρείας για το ζήτημα των αυξήσεων στους μισθούς.

Το συνδικάτο είχε προκηρύξει απεργία για αύριο και την Πέμπτη για τα επιβατικά αεροσκάφη και για την Παρασκευή για τα κάργκο, όμως «επιτεύχθηκε συμφωνία» και η κινητοποίηση ματαιώνεται, ανέφερε ο εκπρόσωπός του.

Η Lufthansa απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για τη συμφωνία.

Το VC είπε ότι συμφωνήθηκε η βάση ενός συνολικού πακέτου μισθολογικών και διαρθρωτικών θεμάτων, τα οποία θα συγκεκριμενοποιηθούν τις επόμενες ημέρες. Δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις αλλά σημείωσε ότι «αρκεί» για να ματαιωθεί η απεργία. Το συνδικάτο ζητούσε αυξήσεις μισθών 5,5% αναδρομικά από την 1η Ιουλίου καθώς και αύξηση 8,2% το 2023, ώστε να καλυφθούν οι απώλειες λόγω του αυξημένου πληθωρισμού.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP, Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή