Ισπανία: Ενεργοβόρες βιομηχανίες μπορεί να σταματούν όταν κορυφώνεται η ζήτηση για ενέργεια

Ισπανία: Ενεργοβόρες βιομηχανίες μπορεί να σταματούν όταν κορυφώνεται η ζήτηση για ενέργεια

Οι εταιρείες που μπορεί να αναστέλλουν τη λειτουργία τους θα αποζημιώνονται από το κράτος

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ισπανίδα υπουργός Βιομηχανίας Ρέγιες Μαρότο δήλωσε τη Δευτέρα ότι η υποχρέωση των ενεργοβόρων εταιρειών να κλείνουν κατά τη διάρκεια των ωρών αιχμής της κατανάλωσης είναι μια επιλογή στο τραπέζι αυτό το χειμώνα, εάν χρειαστεί.

Οι εταιρείες θα αποζημιωθούν οικονομικά, είπε σε συνέντευξή της στο ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων Europa Press, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει ανάγκη να επιβληθούν τέτοιες αναστολές λειτουργίας σήμερα.

Η Ισπανία έχει καταλήξει στη μείωση κατανάλωσης αερίου 7% αυτόν τον χειμώνα, έναντι 15% άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς η ιβηρική χώρα δεν εξαρτάται από το ρωσικό φυσικό αέριο. 

Τον χειμώνα, η θέρμανση σε όλους τους δημόσια προσβάσιμους χώρους την Ισπανία θα περιορίζεται στους 19 βαθμούς. Επιπλέον, για να αποφευχθεί η κατασπατάληση ενέργειας, οι πόρτες εισόδου δεν μπορούν πλέον να παραμένουν ανοιχτές, όταν χρησιμοποιούνται οι μονάδες κλιματισμού ή η θέρμανση, όπως συνηθίζεται σε πολλά καταστήματα.

Πηγή: Reuters, Europa Press

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή