Βρετανία: Τα νοικοκυριά έχουν ήδη ξοδέψει φέτος πάνω από τις μισές οικονομίες τους

Βρετανία: Τα νοικοκυριά έχουν ήδη ξοδέψει φέτος πάνω από τις μισές οικονομίες τους

Έρευνα δείχνει ότι δαπάνησαν το 57% των αποταμιεύσεών τους λόγω της ακρίβειας

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από την αρχή του έτους, οι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν ξοδέψει κατά μέσο όρο το 57% των αποταμιεύσεών τους για να καλύψουν αυξημένες δαπάνες ανέφεραν τη Δευτέρα οι Times του Λονδίνου, επικαλούμενοι έρευνα της εταιρείας συμβούλων KPMG.

Τα βρετανικά νοικοκυριά ξοδεύουν τώρα 145,5 λίρες (161 ευρώ) περισσότερα σε πληρωμές τροφίμων, ηλεκτρικού ρεύματος και στεγαστικών δανείων το μήνα από ό,τι πέρυσι. Όσοι είχαν αποταμιεύσεις στην αρχή του έτους κατάφεραν να κρατήσουν μόνο το 43% από αυτές, σύμφωνα με την KPMG.

Ένας στους δέκα που συμμετείχαν στην έρευνα είπε ότι είχε ήδη ξοδέψει όλες τις οικονομίες του. Στην έρευνα συμμετείχαν 3.000 κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Τα νοικοκυριά δεν έχουν ακόμη αντιμετωπίσει την αύξηση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος του Οκτβωρίου», δήλωσε η Λίντα Έλετ, εμπειρογνώμονας της KPMG. Από την 1η Οκτωβρίου, ο μέσος λογαριασμός ηλεκτρικής ενέργειας θα αυξηθεί από 1.971 στερλίνες (2.184 ευρώ) σε 2.500 στερλίνες (2.770 ευρώ).

Ως αποτέλεσμα αυτών, τα νοικοκυριά αναμένεται να είναι διαθέτουν περί τις 1.800 λίρες (2.000 ευρώ) λιγότερες κατά μέσο όρο μέχρι το τέλος του έτους, με πολλά να αντιμετωπίζουν ακόμη πιο απότομη αύξηση στους κανονικούς λογαριασμούς τους.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι το κόστος είχε αυξηθεί περισσότερο για άτομα ηλικίας μεταξύ 35 και 44 ετών, που πλέον πληρώνουν 194,40 λίρες (216 ευρώ) περισσότερο το μήνα από ό,τι τον Ιανουάριο.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, η δεξαμενή σκέψης του Resolution Foundation δήλωσε ότι η αύξηση των τιμών της ενέργειας θα μειώσει τα εισοδήματα των Βρετανών κατά 10% και θα μετακινήσει 3 εκατομμύρια ανθρώπους κάτω από το όριο της φτώχειας.

Πηγή: The Times, TASS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή