Τράπεζα της Αγγλίας: Σε ύφεση έως τα μέσα του 2024 η βρετανική οικονομία

Τράπεζα της Αγγλίας: Σε ύφεση έως τα μέσα του 2024 η βρετανική οικονομία

Αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερης διάρκειας ύφεση στην ιστορία της είναι η βρετανική οικονομία, σύμφωνα με την τράπεζα της Αγγλίας

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερης διάρκειας ύφεση στην ιστορία της είναι η βρετανική οικονομία, σύμφωνα με την τράπεζα της Αγγλίας, η οποία προχώρησε σε αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης (στο 3% από 2,25%), στη μεγαλύτερη κίνησή της από το 1989.

Σε ό,τι αφορά την προοπτική της βρετανικής οικονομίας, η Τράπεζα της Αγγλίας εκτιμά ότι η χώρα θα αντιμετωπίσει μία διετή ύφεση γεμάτη προκλήσεις, με την ανεργία σχεδόν να διπλασιάζεται.

Η Τράπεζα της Αγγλίας εκτιμά ότι η οικονομία έχει ήδη εισέλθει από το καλοκαίρι σε ύφεση, η οποία θα συνεχιστεί το επόμενο έτος και το πρώτο εξάμηνο του 2024 – χρονιά κατά την οποία είναι πιθανό να διεξαχθούν εκλογές.

Αν και δεν θα είναι η βαθύτερη ύφεση του Ηνωμένου Βασιλείου, θα είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια από τότε που ξεκίνησε η καταγραφή των συγκεκριμένων στοιχείων, τη δεκαετία του 1920, ανέφερε η Τράπεζα της Αγγλίας.

Λίγο μετά τις ανακοινώσεις της Τράπεζας της Αγγλίας για αύξηση των επιτοκίων, η βρετανική λίρα σημείωσε πτώση 2% έναντι του δολαρίου.

Με πληροφορίες από BBC

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή