Όριο τιμών στο ρωσικό πετρέλαιο και από την Ιαπωνία, αλλά με μια σοβαρή εξαίρεση

Όριο τιμών στο ρωσικό πετρέλαιο και από την Ιαπωνία, αλλά με μια σοβαρή εξαίρεση

Η απόφαση ελήφθη υπό το πρίσμα της ιαπωνικής ενεργειακής ασφάλειας

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ιαπωνία εφάρμοσε ανώτατο όριο τιμής στο ρωσικό αργό πετρέλαιο από τη Δευτέρα, αλλά το αργό πετρέλαιο που εισάγεται από το εργοστάσιο Σαχαλίν-2 θα αποκλειστεί, ανέφερε η κυβέρνηση σε δήλωση.

Η απόφαση έρχεται μετά τη συμφωνία της G7 και της Αυστραλίας την Παρασκευή να περιορίσουν την τιμή του ρωσικού αργού πετρελαίου στα 60 δολάρια το βαρέλι, στην τελευταία κίνηση κυρώσεων στη Μόσχα για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο αποκλεισμός του αργού πετρελαίου από το ρωσικό έργο Σαχαλίν-2 της Άπω Ανατολής, στο οποίο συμμετέχουν οι ιαπωνικοί ενεργειακοί φορείς μετά την αποχώρηση της Shell, αποφασίστηκε «με σκοπό την ενεργειακή ασφάλεια της Ιαπωνίας», ανέφερε η κυβέρνηση στην ανακοίνωση.

Περαιτέρω μέτρα για τα ρωσικά προϊόντα πετρελαίου, που θα αρχίσουν να εφαρμόζονται στις 5 Φεβρουαρίου 2023, θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερη ημερομηνία, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή