«Λουκέτο» από τους ρυθμιστές στη Silicon Valley Bank

«Λουκέτο» από τους ρυθμιστές στη Silicon Valley Bank

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη μεγαλύτερη τραπεζική πτώχευση σε διάρκεια μεγαλύτερη της δεκαετίας αποτελεί η Silicon Valley Bank (SVB) στην τελευταία «πράξη του δράματος» από τη στιγμή που κλονίστηκε η εδραιωμένη πελατειακή βάση των startups από τον χώρο της τεχνολογίας, που έσπευσαν να αποσύρουν τις καταθέσεις τους. 

Πρόκειται το δεύτερο «θύμα» αυτής της εβδομάδας αφότου η Silvergate Capital Corp ανακοίνωσε ότι προχώρησε μόνη της στην ρευστοποίηση των τραπεζικών δραστηριοτήτων της, πυροδοτώντας sell off σε τραπεζικές μετοχές και ταυτόχρονα ανησυχίες ότι θα έχουν την ίδια μοίρα και άλλες τράπεζες. 

Υπό αυτές τις συνθήκες, η ρυθμιστική αρχή της Καλιφόρνια ανακοίνωσε ότι κλείνει την Silicon Valley Bank και διόρισε την Ομοσπονδιακή Εταιρεία Ασφάλισης Καταθέσεων (FDIC) ως διαχειριστή.

Νωρίτερα σταμάτησε η διαπραγμάτευση των μετοχών αφού σημειώθηκε πτώση 66% στην τιμή τους κατά την προσυνεδριακή διαπραγμάτευση στη Wall Street.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Moneyreview

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT