Κομισιόν: Πολύ περιορισμένη η παρουσία της Silicon Valley Bank στην Ε.Ε.

Κομισιόν: Πολύ περιορισμένη η παρουσία της Silicon Valley Bank στην Ε.Ε.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολουθεί την κατάσταση μετά την κατάρρευση της τράπεζας

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολουθεί την κατάσταση μετά την κατάρρευση της τράπεζας Silicon Valley Bank, η οποία έχει πολύ περιορισμένη παρουσία στην Ευρωπαϊκή Ενωση, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Κομισιόν.

«Σημειώνουμε την ταχεία και αποφασιστική αντίδραση των αμερικανικών αρχών. Στο επίπεδο της Ε.Ε., υπάρχει πολύ περιορισμένη παρουσία της Silicon Valley Bank στην Ε.Ε. και είμαστε σε επαφή με τις σχετικές αρμόδιες αρχές», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής.

Τι αναφέρουν οι αναλυτές

Απολύτως καθησυχαστικοί εμφανίζονται και οι αναλυτές της Deutsche Bank και της Citigroup για την περίπτωση της Silicon Valley Bank, λέγοντας στους πελάτες τους ότι η κατάρρευση της αμερικανικής τράπεζας δεν αποτελεί προάγγελο για αντίστοιχα προβλήματα στις ευρωπαϊκές τράπεζες, οι οποίες εξακολουθούν να προσελκύουν επενδυτές στο περιβάλλον υψηλών επιτοκίων.

Οι αναλυτές, μεταξύ άλλων, επισημαίνουν πως οι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν διαφοροποιημένες πηγές χρηματοδότησης, συνεχίζουν να προσελκύουν και να διατηρούν καταθέτες και έχουν ισχυρότερη κεφαλαιακή επάρκεια έναντι των αμερικανικών. Επίσης, υπάρχει μικρότερος κίνδυνος για τη ρευστότητα στην περίπτωση ζημιάς ύστερα από πώληση τίτλων, σημειώνουν οι αναλυτές της Citi.

Με πληροφορίες από Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή