First Republic Bank: Στήριξη 30 δισ. από έντεκα τράπεζες

First Republic Bank: Στήριξη 30 δισ. από έντεκα τράπεζες

Οι 11 τράπεζες συμφώνησαν να χορηγήσουν συνολικά 30 δισ. δολάρια σε καταθέσεις στην First Republic, σε μια ένδειξη της «εμπιστοσύνης τους στο τραπεζικό σύστημα» των ΗΠΑ

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έντεκα αμερικανικές τράπεζες, μεταξύ των οποίων οι Bank of America, Citigroup και JPMorgan, συμφώνησαν να χορηγήσουν συνολικά 30 δισ. δολάρια σε καταθέσεις στην First Republic, σε μια ένδειξη της «εμπιστοσύνης τους στο τραπεζικό σύστημα» των ΗΠΑ, όπως ανέφεραν σε κοινή ανακοίνωσή τους.

«Αυτή η ενέργεια των μεγαλύτερων αμερικανικών τραπεζών αντικατοπτρίζει την εμπιστοσύνη τους στην First Republic και στις τράπεζες κάθε μεγέθους και καταδεικνύει τη γενικότερη δέσμευσή τους να βοηθήσουν τις τράπεζες να εξυπηρετούν τους πελάτες και τις κοινότητές τους» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το υπουργείο Οικονομικών, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα και ο Ομοσπονδιακός Οργανισμός Ασφάλισης Καταθέσεων (FDIC) επιβεβαίωσαν σε δική τους κοινή ανακοίνωση ότι οι έντεκα τράπεζες θα καταθέσουν 30 δισ. δολάρια στη First Republic Bank.

Πηγή: ΑΠΕ / ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή