«Στα αζήτητα» παραμένουν τα παπούτσια Yeezy αξίας 1,3 δισ. δολαρίων μετά το διαζύγιο του Kanye West με την Adidas

«Στα αζήτητα» παραμένουν τα παπούτσια Yeezy αξίας 1,3 δισ. δολαρίων μετά το διαζύγιο του Kanye West με την Adidas

Η ρήξη με τον σχεδιαστή της σειράς Yeezy, Kanye West μπορεί να επιφέρει λειτουργικές ζημιές ακόμα και 500 εκατ. δολαρίων στην Adidas αν δεν μπορέσει να πουλήσει τα προϊόντα της σειράς

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Adidas διατήρει το απούλητο στοκ παπουτσιών Yeezy αξίας 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων μετά τη διακοπή των εμπορικών σχέσεων τον Οκτώβριο με τον ράπερ Κάνιε Γουέστ λόγω των αντισημιτικών και άλλων προσβλητικών σχολίων του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε συνεντεύξεις.

Η Adidas «πλησιάζει όλο και πιο κοντά στη λήψη μιας απόφασης σχετικά με το τι θα κάνει με τα αθλητικά παπούτσια που στοιβάζονται στις αποθήκες και οι επιλογές στενεύουν», δήλωσε την Παρασκευή ο νέος διευθύνων σύμβουλος Μπγόρν Γκούλντεν σε τηλεδιάσκεψη.

Η εταιρεία αθλητικών ειδών κατέγραψε ζημιές από συνεχιζόμενες δραστηριότητες 24 εκατ. δολαρίων, ενώ ανακοίνωσε λειτουργικό κέρδος 60 εκατ. δολαρίων και χαμηλότερο μεικτό περιθώριο 44,8%, εξαιτίας του κόστους της εφοδιαστικής αλυσίδας και των αυξημένων εκπτώσεων.

Η ρήξη με τον σχεδιαστή της σειράς Yeezy, Kanye West μπορεί να επιφέρει λειτουργικές ζημιές ακόμα και 500 εκατ. δολαρίων φέτος αν δεν μπορέσει να πουλήσει τα προϊόντα της σειράς. 

O Ye συνεργαζόταν με την Adidas από το 2013 για τη δημιουργία των παπουτσιών Yeezy. Μάλιστα παρότι είχαν μία πολυτάραχη σχέση, ο Ye δήλωσε «Μπορώ να κάνω αντισημιτικά σχόλια — και η Adidas δεν μπορεί να με εγκαταλείψει», θεωρώντας ότι είναι άθικτος, καθώς οι πωλήσεις των Yeezy αποτελούσαν το 4% έως 8% του συνόλου στην Adidas. 

Κι όμως, μετά τα σχόλια στα social media αποκλείστηκε από αρκετές πηγές εισοδήματος, αφού η Gap διέκοψε τη συνεργασία τους, η JP Morgan τον έδιωξε από πελάτη της, ενώ ο γαλλικός οίκος μόδας Balenciaga σταμάτησε τη συνεργασία τους μόλις λίγες εβδομάδες αφότου περπάτησε στην επίδειξή του στην εβδομάδα μόδας του Παρισιού. Επίσης, η εταιρεία παραγωγής MRC ανακοίνωσε ότι δεν θα δημοσιεύσει το ήδη ολοκληρωμένο ντοκιμαντέρ για τον Ye, ενώ το πρακτορείο μοντέλων CAA τον έδιωξε έπειτα από χρόνια συνεργασίας. 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή