O Mάικλ Τζόρνταν πούλησε τους Σάρλοτ Χόρνετς έναντι τριών δισ. δολαρίων

O Mάικλ Τζόρνταν πούλησε τους Σάρλοτ Χόρνετς έναντι τριών δισ. δολαρίων

Ο άλλοτε σουπερ σταρ είχε αγοράσει την ομάδα έναντι 275 εκατομμυρίων δολαρίων το 2010

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά από 13 χρόνια στο τιμόνι των Χόρνετς, ο Μάικλ Τζόρνταν αποχαιρετά την ομάδα της Σάρλοτ καθώς βρίσκεται στην τελική ευθεία της πώλησής τους σε ένα γκρουπ του οποίου ηγούνται οι επιχειρηματίες Γκέιμπ Πλότκιν – Ρικ Σναλ.

Ο Σναλ που κατέχει μετοχές των Ατλάντα Χοκς, και ο Πλότκιν θα αποκτήσουν και τυπικά το franchise μόλις το NBA ολοκληρώσει τη διαδικασία ελέγχου και έγκρισης. Ο Τζόρνταν θα συνεχίσει να επιβλέπει τις μπασκετικές δραστηριότητες μέχρι το ντραφτ του ΝΒΑ την ερχόμενη Πέμπτη και την έναρξη του free agency την 1η Ιουλίου.

Ο 6 φορές πρωταθλητής και 5 φορές MVP της κανονικής περιόδου του NBA κατέxει το πλειοψηφικό πακέτο του συλλόγου από το 2010, όταν το απέκτησε έναντι 275 εκατ. δολαρίων. 

Η θητεία του Τζόρνταν στους Χόρνετς ήταν γεμάτη με κακά αποτελέσματα και λανθασμένες ανταλλαγές παικτών. Από την πρώτη πλήρη σεζόν της ιδιοκτησίας του το 2010-11, οι Χόρνετς έχουν συνολικό ρεκόρ 423-600 – με μόνο τρεις νικηφόρες σεζόν.

Σε αυτό το διάστημα, έκαναν μόνο δύο συμμετοχές στα πλέι οφ το 2014 και το 2016 – και οι δύο έληξαν στον πρώτο γύρο με ήττες από τους Μαϊάμι Χιτ.

Η πιο ακριβή αγορά ομάδας στο NBA έγινε πρόσφατα με τον επιχειρηματία Ματ Ίσμπια που δραστηριοποιείται στον τομέα των χρηματοοικονομικών να αγοράζει τους Φοίνιξ Σανς και την ομάδα Φοίνιξ Μέρκιουρι, που αγωνίζεται στο WNBA, για τέσσερα δισεκατομμύρια δολάρια από τον Ρόμπερτ Σάρβερ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή