Πρόβλημα η έλλειψη εξειδικευμένων μηχανικών για τα ηλεκτρικά οχήματα

Πρόβλημα η έλλειψη εξειδικευμένων μηχανικών για τα ηλεκτρικά οχήματα

Το Institute of the Motor Industry (IMI) προβλέπει ότι η Βρετανία θα έχει έλλειψη 25.000 τεχνικών ηλεκτρικών οχημάτων μέχρι το 2032

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η παγκόσμια έλλειψη τεχνικών και ανεξάρτητων συνεργείων που μπορούν να επισκευάζουν ηλεκτρικά οχήματα (EV) απειλεί αφενός να αυξήσει το κόστος επισκευής για τους οδηγούς και αφετέρου να υπονομεύσει τις προσπάθειες ενεργειακής μεταβάσης. 

Από το Μιλάνο έως τη Μελβούρνη και το Μαλιμπού, οι ειδικοί λένε ότι τα ανεξάρτητα συνεργεία είναι ζωτικής σημασίας για να γίνουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα προσιτά, δεδομένου ότι είναι φθηνότερα από τα συνεργεία των αντιπροσώπων. 

Πολλοί ιδιοκτήτες συνεργείων διστάζουν όμως να επενδύσουν, βλέποντας το κόστος κατάρτισης, εξοπλισμού και τα συστήματα 400 και 800 βολτ που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ηλεκτροπληξία και να σκοτώσουν απρόσεκτους ή ανεκπαίδευτους τεχνικούς σε δευτερόλεπτα.

Ο κλάδος της επισκευής αυτοκινήτων έχει ήδη έλλειψη εργαζομένων από την εποχή της πανδημίας. Το Institute of the Motor Industry (IMI) που εδρεύει στο Xερτφορντ της Αγγλίας, προβλέπει ότι η Βρετανία θα έχει έλλειψη 25.000 τεχνικών ηλεκτρικών οχημάτων μέχρι το 2032.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη νούμερο 2 αγορά αυτοκινήτων παγκοσμίως μετά την Κίνα, η αύξηση των πωλήσεων EV έχει μείνει πίσω από την Ευρώπη, αλλά το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας προβλέπει ότι μέχρι το 2031 θα απαιτούνται ετησίως περίπου 80.000 θέσεις ηλεκτρολόγων με εξειδίκευση στα ηλεκτρικά οχήματα. 

Την ίδια ώρα, οι αυτοκινητοβιομηχανίες προσπαθούν να εκπαιδεύσουν τεχνικούς. Ο ηγέτης της αγοράς Tesla έχει ήδη ξεκινήσει μαθήματα σε κοινοτικά κολέγια των ΗΠΑ για να εκπαιδεύσει υποψήφιους τεχνικούς. Η Tesla παρέχει επίσης εκπαίδευση σε EV για ανεξάρτητα συνεργεία επισκευής στις ΗΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή