H Ρωσία περιορίζει δραστικά τις εξαγωγές ντίζελ και βενζίνης

H Ρωσία περιορίζει δραστικά τις εξαγωγές ντίζελ και βενζίνης

Το μέτρο ενδέχεται να επιδεινώσει τις τρέχουσες ελλείψεις στην παγκόσμια αγορά ντίζελ

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΗΡωσία περιορίζει δραστικά τις εξαγωγές ντίζελ και βενζίνης σε μια προσπάθεια να σταθεροποιήσει την εγχώρια αγορά μετά την άνοδο των τιμών στα καύσιμα κίνησης αυτοκινήτων.

«Οι προσωρινοί περιορισμοί θα συμβάλουν στην πλήρωση της αγοράς καυσίμων, κάτι που θα οδηγήσει σε μείωση των τιμών για τους καταναλωτές», ανέφερε το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης. Το μέτρο ισχύει και για τη βενζίνη, την οποία επίσης εξάγει η Ρωσία αλλά σε μικρότερο βαθμό.

Οι αυξανόμενες τιμές των καυσίμων αυτοκινήτων ήταν ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες που συνέβαλαν στον ρωσικό πληθωρισμό, που αποτελεί πολιτικό πονοκέφαλο για το Κρεμλίνο ενόψει των προεδρικών εκλογών του Μαρτίου. 

Η ρωσική κυβέρνηση πραγματοποιεί συναντήσεις με τους παραγωγούς προκειμένου να αποφασιστούν μέτρα για τον περιορισμό της αύξησης των τιμών των καυσίμων. Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υποστήριξε ότι αξιωματούχοι και εταιρείες συμφώνησαν για το πώς θα ενεργήσουν, ωστόσο η σχετική αντιπαράθεση συνεχίζεται, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το μέτρο ενδέχεται να επιδεινώσει τις τρέχουσες ελλείψεις στην παγκόσμια αγορά ντίζελ. Τα διυλιστήρια πετρελαίου ανά τον κόσμο αγωνίζονται να παράγουν επαρκείς ποσότητες, εν μέσω περιορισμού στις προμήθειες αργού από Ρωσία και Σαουδική Αραβία, τις δύο μεγαλύτερες πετρελαιοπαραγωγούς χώρες του ΟΠΕΚ+.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή