Η Ρουμανία συμφώνησε να εισάγει φυσικό αέριο από την Τουρκία

Η Ρουμανία συμφώνησε να εισάγει φυσικό αέριο από την Τουρκία

Η τουρκική εταιρεία ενέργειας Botas υπέγραψε συμφωνία με τη ρουμανική εταιρεία πετρελαίου OMV Petrom

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τουρκική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου Botas υπέγραψε συμφωνία με τη ρουμανική εταιρεία πετρελαίου OMV Petrom για την προμήθεια φυσικού αερίου αγωγού έως τα τέλη Μαρτίου 2025, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι της Τουρκίας TRT, επικαλούμενο πληροφορίες της Botas.

Η άντληση αερίου θα ξεκινήσει την ερχόμενη Κυριακή 1η Οκτωβρίου.

Η Ρουμανία θα μπορεί να δέχεται έως και 4 εκατομμύρια κυβικά μέτρα καυσίμου την ημέρα. Η 18μηνη συμφωνία εκπνέει στις 31 Μαρτίου 2025.

Περαιτέρω συνεργασία

Εκτός από την προμήθεια καυσίμων, τα δύο μέρη συμφώνησαν να αναπτύξουν συνεργασία στους τομείς της παράδοσης, αποθήκευσης και παραγωγής ενεργειακών πόρων και στη χρήση της πράσινης ενέργειας.

Σε ανακοίνωσή της η τουρκική εταιρεία σημειώνει ότι σκοπεύει να είναι μεταξύ των 10 κορυφαίων εξαγωγέων της Τουρκίας τα επόμενα τρία χρόνια και ότι «εξακολουθεί να προχωρεί με σταθερά βήματα προς τους στόχους που έχουν καθοριστεί σύμφωνα με το όραμα του Αιώνα της Τουρκίας».

Η Botas είπε επίσης ότι θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με άλλες χώρες που ενδιαφέρονται να λάβουν φυσικό αέριο από την Τουρκία. Προηγουμένως, η εταιρεία είχε συνάψει συμβάσεις εξαγωγής φυσικού αερίου με την Ουγγαρία και τη Βουλγαρία.

Πηγή: NTV, TRT, TASS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή