Γιατί η Γερμανία είναι πλούσια, αλλά οι Γερμανοί φτωχοί και οργισμένοι

Γιατί η Γερμανία είναι πλούσια, αλλά οι Γερμανοί φτωχοί και οργισμένοι

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για μεγάλο μέρος της μεταπολεμικής ιστορίας της, η Γερμανία ήταν φάρος ευημερίας και πολιτικής σταθερότητας. Τώρα, η οικονομία της είναι στάσιμη και η κοινωνική αρμονία έχει δώσει τη θέση της στην αγανάκτηση και τον διχασμό.

Η κατάφωρα άνιση κατανομή του πλούτου της Γερμανίας είναι μια υποτιμημένη αιτία της δυσπραγίας της: Το ανώτερο 10% των νοικοκυριών διαθέτει τουλάχιστον καθαρό ενεργητικό αξίας 725.000 ευρώ (793.000 δολαρίων) και ελέγχει περισσότερο από το ήμισυ του πλούτου της χώρας, ενώ το χαμηλότερο 40% των νοικοκυριών έχει το περισσότερο ενεργητικό αξίας 44.000 ευρώ, σύμφωνα με έρευνα της Bundesbank το 2021.

Λαμβάνοντας υπόψη τις υποδομές που φθίνουν, τον πληθωρισμό και την απώλεια του φθηνού ρωσικού φυσικού αερίου, η οικονομική δυσπραγία κάνει τους Γερμανούς επιρρεπείς σε περιθωριακά επιχειρήματα ότι το βιοτικό τους επίπεδο απειλείται και η κυβέρνηση έχει χάσει την επαφή με την κοινωνία. Μακροπρόθεσμα, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης πρέπει να μεταρρυθμίσει το φορολογικό της σύστημα που επιβαρύνει την εργασία και να προωθήσει μια ευρύτερη κατανομή κεφαλαίων.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Moneyreview

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή