Κομισιόν: 11 δισ.ευρώ για την Ουκρανία

Κομισιόν: 11 δισ.ευρώ για την Ουκρανία

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ-ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα το πακέτο οικονομικής στήριξης προς την Ουκρανία. "Η πιο σημαντική προτεραιότητα της ΕΕ είναι να συμβάλει στην ειρηνική λύση της κρίσης σε απόλυτη συμφωνία με τον διεθνή νόμο" δήλωσε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο σήμερα στις Βρυξέλλες. " Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει σήμερα ένα πακέτο σχεδιασμένο για να βοηθήσει τις μεταρρυθμίσεις της Ουκρανικής κυβέρνησης…αυτό που προτείνουμε είναι 11 δισεκατομμύρια Ευρώ για τα επόμενα χρόνια από τον Ευρωπαϊκό προϋπολογισμό και τα Ευρωπαϊκά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα". Για να υλοποιηθεί αυτή η βοήθεια είναι προυπόθεση να συμφωνήσει η Ουκρανία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τόνισε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Πιο συγκεκριμένα τα πιο βασικά μέρη του πακέτου είναι τα ακόλουθα:

– 3 δις από τον Ευρωπαϊκό προϋπολογισμό για τα επόμενα χρόνια, 1,6 δις σε μακροοικονομικής χρηματοδοτικής συνδρομής (ΜΧΣ) και ένα πακέτο βοήθειας των επιχορηγήσεων ύψους 1,4 δις ευρώ.

– Μέχρι 8 δις από την Ευρωπαίκή Τράπεζα Επενδύσεων.

– Ενδεχόμενα 3,5 δις Ευρώ  από Επενδυτικές διευκολύνσεις σε γειτονικές χώρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή