Πτώση στις ασιατικές αγορές

Πτώση στις ασιατικές αγορές

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αρνητικά πρόσημα κινήθηκαν οι ασιατικοί δείκτες στις συναλλαγές της Τρίτης, μετά τη χθεσινή τους άνοδο, με τον ιαπωνικό δείκτη Nikkei να χάνει μεγάλο μέρος των χθεσινών ισχυρών κερδών του. Κατά τους αναλυτές, οι επενδυτές τηρούν εν αναμονή των σημερινών στοιχείων για την πορεία του ΑΕΠ της Κίνας το τρίτο τρίμηνο, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για επέκτασή του κατά 7,2%, που αποτελεί όμως τον χαμηλότερο ρυθμό σε πέντε χρόνια, και χαμηλότερα από τον στόχο του 7,5% για το σύνολο του έτους.  

Σημαντική υποχώρηση σημείωσε στο Τόκιο ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei, καταγράφοντας απώλειες -2,03%, μετά τα χθεσινά κέρδη +3,83% που ακολούθησαν την ανακοίνωση από το κρατικό επενδυτικό συνταξιοδοτικό ταμείο της χώρας (GPIF) ότι θα αυξήσει τις τοποθετήσεις του σε εγχώριες μετοχές από το τρέχον 12% στο 25% των υπό διαχείριση πόρων 1,2 τρισ. δολαρίων που διαθέτει

Με μικρές απώλειες -0,11% έκλεισε ο δείκτης Hang Seng  στο Χονγκ Κονγκ.

Πτώση κατέγραψε και η αγορά της Κίνας στη Σαγκάη, με απώλειες στο -0,60%.

Παρόμοια εικόνα παρουσίασε και η αγορά στη Νότια Κορέα, όπου ο δείκτης Kospi έκλεισε τη συνεδρίαση στο -0,77%.

Μικρά κέρδη ωστόσο σημείωσε η χρηματιστηριακή αγορά στην Αυστραλία, με τον γενικό δείκτη να ενισχύεται +0,11%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή