Η Fed «τρόμαξε» τις ευρωπαϊκές αγορές

Η Fed «τρόμαξε» τις ευρωπαϊκές αγορές

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περιόρισαν σημαντικά τα κέρδη τους οι ευρωπαϊκές αγορές μετά τη δήλωση της προέδρου της αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας Τζάνετ Γέλεν ότι είναι πιθανή η αύξηση των επιτοκίων δανεισμού τον Δεκέμβριο.

Την ίδια στιγμή, η μεγάλη πτώση της μετοχής της Volkswagen οδηγούσε σε απώλειες τον DAX. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε τελικά με άνοδο 0,46%, ενώ νωρίτερα σημείωνε κέρδη 1,1% χάρη στις δηλώσεις Ντράγκι ότι η ΕΚΤ είναι έτοιμη να επεκτείνει τα μέτρα στήριξης της οικονομίας αν χρειαστεί. Στη Φρανκφούρτη ο DAX έκλεισε με πτώση 0,97%, με τη μετοχή της VW να υποχωρεί κατά 9,5% και της Porsche κατά 8%. Αντιθέτως, κερδοφόρα ήταν η χθεσινή συνεδρίαση για τον FTSE 100 στο Λονδίνο, ο οποίος έκλεισε με άνοδο 0,46%, αλλά και για τον CAC 40 στο Παρίσι, ο οποίος έκλεισε με άνοδο 0,25%.

Το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,995% έναντι του αμερικανικού δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,0856.

Την ίδια ώρα, απώλειες κατέγραφε η Wall Street, με τον δείκτη Dow Jones να υποχωρεί κατά 0,44% στις 17.839,75 μονάδες και τον δείκτη S&P 500 να εμφανίζει απώλειες 0,52%. Η απόδοση των αμερικανικών δεκαετών ομολόγων ενισχυόταν κατά 24 μονάδες βάσης στο 2,237%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή