Μεγαλύτερη επιδότηση για πρόσληψη ανέργων

Μεγαλύτερη επιδότηση για πρόσληψη ανέργων

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπερδιπλασιάζεται η επιχορήγηση των επιχειρήσεων που θα προσλάβουν επιδοτούμενους ανέργους, με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΕΔ, που στόχο έχει να καταστήσει πιο ελκυστικό για τους εργοδότες το πρόγραμμα επιταγών επανένταξης στην αγορά εργασίας. Ενα πρόγραμμα που «τρέχει» από το 2017, έχοντας όμως καλύψει μόλις τις 880 θέσεις από τις συνολικά 10.000 που επιδοτεί. Πλέον, μένουν περισσότερες από 9.000 θέσεις επιδοτούμενης εργασίας, για επιχειρήσεις που θα προσλάβουν άνεργο ο οποίος λαμβάνει ακόμη επίδομα. Μεταξύ των τροποποιήσεων στις οποίες προχώρησε η διοίκηση του οργανισμού, είναι η αύξηση της μηνιαίας επιδότησης στο 80% του κόστους (μισθολογικού και μη) και έως τα 830 ευρώ τον μήνα. Στην πράξη αυτό σημαίνει πως η ανώτατη επιδότηση για την πρόσληψη ενός ανέργου που θα δεχθεί να ανταλλάξει το υπόλοιπο του επιδόματος ανεργίας με επιδότηση της εργασίας, είναι τα 830 ευρώ από 400 που ίσχυε έως σήμερα (+108%). Οι σημαντικές βελτιώσεις στις οποίες προχώρησε ο οργανισμός έχουν ως στόχο την ενίσχυση του προγράμματος που επιχορηγεί για 12 μήνες εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που προσλαμβάνουν επιδοτούμενους ανέργους με «επιταγές επανένταξης» σε θέσεις πλήρους απασχόλησης. Ωφελούμενοι είναι οι άνεργοι τακτικής επιδότησης (5 μηνών και άνω) στους οποίους υπολείπεται τουλάχιστον το 50% της επιδότησής τους, καθώς και οι επιδοτούμενοι μακροχρόνια άνεργοι, που αποφασίζουν να μετατρέψουν το επίδομα ανεργίας τους σε «επιταγή επανένταξης στην αγορά εργασίας».

Οι αλλαγές που αποφασίστηκαν, εκτός από την αύξηση της επιχορήγησης, είναι οι εξής:

• Διευρύνεται η συμμετοχή σε όλους τους εργοδότες, ανεξάρτητα από το μέγεθος του προσωπικού τους.

• Διευρύνεται η συμμετοχή σε όλους τους επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους.

• Καθορίζονται στα 830 ευρώ τον μήνα οι ελάχιστες ακαθάριστες αποδοχές των ανέργων που προσλαμβάνονται.

• Καταργείται η 3μηνη δέσμευση για διατήρηση προσωπικού μετά το τέλος της 12μηνης επιχορήγησης.

Να σημειωθεί ότι χθες υπεγράφη και η υπουργική απόφαση που ανάβει το πράσινο φως για το πρόγραμμα απασχόλησης 1.100 άνεργων νέων ηλικίας 18-30 ετών σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή