Οι διώξεις δυναμιτίζουν τις «συμφωνίες κυρίων»

Οι διώξεις δυναμιτίζουν τις «συμφωνίες κυρίων»

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H αψυχολόγητη ενέργεια του υπουργείου Ανάπτυξης να παραπέμψει στη Δικαιοσύνη τέσσερις βιομηχανίες ειδών διατροφής για μη τήρηση της διαδικασίας προειδοποίησης των 20 ημερών που προηγείται από κάθε αύξηση τιμών, δυναμιτίζει τις συμφωνίες που επεδίωκε η κυβέρνηση προκειμένου να συγκρατήσει τον τιμάριθμο.

Οπως ήταν αναμενόμενο, έντονα αντέδρασαν οι θιγόμενες επιχειρήσεις -Coca-Cola Τρία Εψιλον, Nestle, Pepsico-Ivi και Ξιφίας-, στελέχη των οποίων χαρακτήριζαν την κίνηση αυτή «προσπάθεια εντυπωσιασμού». Οι επιχειρήσεις υποστηρίζουν ότι είχαν εγκαίρως ειδοποιήσει για τις επικείμενες ανατιμήσεις οι οποίες είχαν καθυστερήσει πέραν του εικοσαημέρου, έπειτα από κυβερνητική πρωτοβουλία, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί ο πληθωρισμός.

Αλλωστε, από τα στοιχεία που χθες ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία προκύπτει άνοδος του πληθωρισμού τον Δεκέμβριο κατά 3% και όλες οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου αναμένεται περαιτέρω άνοδος. Στη συγκυρία αυτή, η δίωξη επιχειρήσεων επειδή απλώς συμφώνησαν στην αναβολή ανατιμήσεων, φαίνεται παράδοξη.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT