Αύξηση δικαιούχων του κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ κατά 70.000

Αύξηση δικαιούχων του κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ κατά 70.000

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ενίσχυση του προϋπολογισμού του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ με 7 εκατ. ευρώ, προκειμένου να ενταχθούν σε αυτό επιπλέον 70.000 δικαιούχοι, προβλέπει απόφαση του υπουργείου Εργασίας.

Να σημειωθεί ότι, μετά την απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, από τις συνολικά 457.000 που υπέβαλαν αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα, επιταγές για φθηνές διακοπές θα λάβουν 370.000 δικαιούχοι, δηλαδή πάνω από 2,5 φορές περισσότεροι (164%) σε σχέση με το περυσινό πρόγραμμα, ενώ ο προϋπολογισμός του θα φθάσει τα 37 εκατ. ευρώ.

Βέβαια, δεν παρατηρείται αντιστοίχως αυξημένη συμμετοχή και από την πλευρά των ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων, ξενοδοχείων αλλά και ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων.

Για τον λόγο αυτό, το υπουργείο Εργασίας προχώρησε σε νέα, τελευταία παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων συμμετοχής από πλευράς των παρόχων, μέχρι και την Παρασκευή 10 Ιουλίου και ώρα 23.59.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος, μετά και τις αντιδράσεις των επιχειρηματιών και ως ένα επιπλέον κίνητρο συμμετοχής, αποφασίστηκε η επιτάχυνση στη διαδικασία αποπληρωμής των επιχειρήσεων, καθώς αυτή θα ολοκληρώνεται εντός 30 ημερών από την υποβολή των δικαιολογητικών.

Οι διακοπές μέσω των επιταγών κοινωνικού τουρισμού ΟΑΕΔ μπορούν να πραγματοποιηθούν από την 1η Αυγούστου 2020 έως τις 31 Ιουλίου 2021 σε τουριστικά καταλύματα του μητρώου παρόχων του ΟΑΕΔ και θα έχουν διάρκεια:

• Από μία έως δέκα διανυκτερεύσεις όταν επιλεγούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα των νήσων Λέσβου, Λέρου, Σάμου, Χίου, Κω και του νομού Εβρου.

• Από μία έως έξι διανυκτερεύσεις όταν επιλεγούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα της υπόλοιπης Ελλάδας.

Η δήλωση συμμετοχής από τους παρόχους γίνεται αποκλειστικά μέσω της ενιαίας ψηφιακής πύλης του ελληνικού Δημοσίου gov.gr με τους κωδικούς πρόσβασης Taxisnet ή τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών ΟΑΕΔ στη διεύθυνση https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/parokhoi-koinonikou-tourismou.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT