«Ναυάγιο» βλέπουν οι συνδικαλιστές

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις Εθνικής Τράπεζας και Alpha Bank, αυτές που με τις αντιδράσεις τους αποκάλυψαν το μέγεθος της κρίσης μεταξύ των δύο ομίλων, προδιέγραφαν χθες το άδοξο τέλος ενός αρραβώνα που δεν μετεξελίχθηκε σε γάμο. Στελέχη από τα δύο σωματεία δεν έκρυβαν ότι οι πιθανότητες υλοποίησης της συγχώνευσης είναι πλέον ελάχιστες. «H νοοτροπία και ο τρόπος λειτουργίας των δύο τραπεζών είναι διαφορετικός», σημείωνε συνδικαλιστικό στέλεχος, προσθέτοντας ότι «το γυαλί δεν έχει απλώς ραγίσει, έχει σπάσει». Αναζητώντας την όποια συγκολλητική ουσία η οποία θα μπορούσε να διασώσει το εγχείρημα, αμφότερες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις χαρακτήριζαν την ανακοίνωση των δύο ομίλων ως ενδεικτική του όγκου των προβλημάτων.

Σε κάθε περίπτωση, τα ανώνυμα σχόλια των συνδικαλιστών έκαναν λόγο για μη αναστρέψιμη κατάσταση. H επόμενη ημέρα βρίσκει τους δύο συλλόγους σε φάση ανασυγκρότησης και προβληματισμού. Οι χαμηλοί τόνοι που υιοθετήθηκαν από το απόγευμα χθες δεν μπόρεσαν να καλύψουν τις κραυγές και τις συγκρούσεις που κυριάρχησαν τις προηγούμενες ημέρες, οι οποίες και δεν συνάδουν με το ρόλο συνδικαλιστικών οργανώσεων. Στη λογική αυτή εντάχθηκε, ατυχώς, και η OTOE, το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο στις τάξεις του οποίου υπάγονται οι δύο σύλλογοι. Χωρίς επαρκή αιτιολόγηση (σ.σ. ακόμη και η συνεχής αμφισβήτηση του προέδρου του σωματείου της Alpha κ. T. Γκιάτη προς τη δραστηριότητα της OTOE δεν αρκεί) ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δ. Κουσελάς έλαβε σαφή θέση, κατηγορώντας στελέχη της Alpha Bank για «εκβιασμούς απέναντι στον πρόεδρο της Alpha» ώστε να ακυρωθεί η συγχώνευση. Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανακοίνωση της OTOE όπου σημειώνεται ότι «η ομαλή πορεία της συγχώνευσης απαιτεί, πάνω από όλα, τήρηση των συμφωνηθέντων» και, άρα, δεν αφήνονται περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης όρων της συγχώνευσης. Το Γενικό Συμβούλιο της OTOE συνεδριάζει, σήμερα, για το ζήτημα ενώ συνεχείς ήταν, μέχρι αργά το βράδυ, οι διαβουλεύσεις των συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT