Προβληματισμός και κριτική από τα κόμματα

Προβληματισμός και κριτική από τα κόμματα

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H ευαίσθητη φάση που διέρχεται η διαδικασία συγχώνευσης, Εθνικής – Αλφα, παρακολουθείται με μεγάλο προβληματισμό από τη Νέα Δημοκρατία, η οποία εμφανίσθηκε χθες να διατηρεί την πλέον ψύχραιμη στάση, από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, έως ότου τουλάχιστον ξεκαθαρισθεί η τύχη του όλου εγχειρήματος. Με δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος κ. Θόδωρος Ρουσόπουλος υπογραμμίζει ότι η Νέα Δημοκρατία «θα παρακολουθήσει με υπευθυνότητα βήμα προς βήμα, την πορεία του εγχειρήματος, έχοντας όπως πάντα ως βασικό της μέλημα την εξυπηρέτηση της εθνικής οικονομίας, των συμφερόντων των Ελλήνων πολιτών και την ανταγωνιστική πορεία της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Οσα ειπώθηκαν τότε, συμπληρώνει ο κ. Ρουσόπουλος, ισχύουν και σήμερα. Θεωρούμε δε ανεπίτρεπτη οποιαδήποτε πολιτική ανάμειξη σε αυτό το θέμα». O κ. Ρουσόπουλος επαναλαμβάνει ότι «το εγχείρημα της συγχώνευσης των δύο τραπεζών, θα κριθεί από το εάν θα ενισχύσει τον ανταγωνισμό στο τραπεζικό σύστημα, από το κατά πόσον θα μειώσει το τραπεζικό κόστος και από το εάν τελικώς η συμφωνία θα οδηγήσει σε μεγαλύτερο συγκεντρωτισμό».

Μιλώντας χθες το βράδυ στη Βουλή ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας K. Μητσοτάκης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «ακόμα και στον τραπεζικό τομέα, τις αποφάσεις τις λαμβάνουν το κόμμα και οι κομματικοί συνδικαλιστές και γι’ αυτό δεν προχωρούν οι αποκρατικοποιήσεις». O Συνασπισμός με ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι «η συγχώνευση Εθνικής – Αλφα που παρουσιάσθηκε ως μεγάλη κυβερνητική επιτυχία κινδυνεύει να εξελιχθεί μέσω της παρατεινόμενης εμπλοκής σε ένα μεγάλο φιάσκο. H κυβέρνηση -προστίθεται στην ανακοίνωση- επέδειξε απαράδεκτη σπουδή και εγκληματική προχειρότητα θέλοντας αμέσως μετά τον ανασχηματισμό να αποκομίσει πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη». O πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ κ. Δημήτρης Τσοβόλας τόνισε με χθεσινές του δηλώσεις ότι «τα προβλήματα που ανέκυψαν τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τη συμφωνία Εθνικής Τράπεζας και Αλφα αποκαλύπτουν κατά την άποψή μας την προχειρότητα με την οποία η κυβέρνηση ακόμα και στο πλαίσιο της δικής της αδιέξοδης οικονομικής πολιτικής χειρίζεται μεγάλα οικονομικά θέματα».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT