H αγορά απορρόφησε τον κραδασμό Εθνικής – Alpha

H αγορά απορρόφησε τον κραδασμό Εθνικής – Alpha

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φαινομενική ηρεμία επικρατούσε χθες στην Εθνική και στην Alpha Bank, αλλά τα μηνύματα απ’ όλες τις πλευρές δεν μεταφέρουν αισιοδοξία για τη συγχώνευση των δύο Τραπεζών.

Δεν είναι τυχαίο ότι η χρηματιστηριακή αγορά τείνει να προεξοφλήσει το διαζύγιο, αναζητώντας νέα σενάρια για τις δύο Τράπεζες, τα οποία και ενίσχυσαν χθες τη μετοχή της Alpha Bank κατά 4,83%, της Εθνικής 2,62% και τον Γενικό Δείκτη κατά 2,38%. Οι εξελίξεις μοιάζουν επί του παρόντος παγωμένες, ενώ εκκρεμεί καθοριστική συνάντηση των κ. Θ. Καρατζά και Γιάννη Κωστόπουλου.

Στην περιοχή της Alpha εξελίσσονται εσωτερικές διεργασίες, ενώ χθες ο διοικητής της Εθνικής, σε κλειστή ενημέρωση των ανώτερων στελεχών του ομίλου, φέρεται να σημείωσε χαρακτηριστικά ότι: «Οποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, δεν θα πλήξει την Εθνική. Αν το αποτέλεσμα είναι θετικό θα είναι υπέρ της Εθνικής και των υπαλλήλων της.

Αν δεν είναι και πάλι η Εθνική έχει φθάσει σε τέτοιο επίπεδο ισχύος που καμιά αρνητική εξέλιξη δεν θα την επηρεάσει. Δεν είμαι προάγγελος κακών μαντάτων, όμως υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να μην πετύχει η προσπάθεια».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT