Τελευταία ευκαιρία για Εθνική και Alpha

Τελευταία ευκαιρία για Εθνική και Alpha

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια τελευταία ευκαιρία στη συγχώνευση της Εθνικής με την Alpha θα αναζητήσουν στελέχη των δύο τραπεζών. Σήμερα και αύριο έχουν προγραμματιστεί αλλεπάλληλες συναντήσεις και όλες οι εκτιμήσεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι αναζητείται μια λύση «χαλαρής» συγχώνευσης, ώστε να σωθούν τα προσχήματα, αλλά και να διατηρηθεί κατά το δυνατόν η αυτονομία των τραπεζών.

Χθες συναντήθηκαν οι κ. Καρατζάς και Κωστόπουλος και αποφάσισαν να διαμορφωθεί κλίμα συνεργασίας προκειμένου να ληφθούν σε ηρεμία οι οριστικές αποφάσεις πριν από το μεσημέρι της Δευτέρας, οπότε και θα γίνουν τα εγκαίνια του κτιρίου της Εθνικής από τον πρωθυπουργό.

Παράλληλα, η κυβέρνηση επιχειρεί να επιταχύνει τις κινήσεις και προς την κατεύθυνση της αποκρατικοποίησης της Αγροτικής Τράπεζας. Αναγνωρίζει ότι το εγχείρημα είναι δύσκολο και προωθεί στην προκειμένη περίπτωση την αποδέσμευση από την ATE των θυγατρικών της.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT