Το τέλος της συγχώνευσης

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οριστικοποιήθηκε χθες το ναυάγιο της συγχώνευσης της Εθνικής Τράπεζας με την Alpha Bank. Σύμφωνα με πληροφορίες νωρίς το απόγευμα ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας κ. Θ. Καρατζάς επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Alpha Bank κ. I. Κωστόπουλο και του εδήλωσε ότι τερματίζονται οι διαδικασίες της συγχώνευσης. Είχε προηγηθεί τρίωρη συνάντηση στελεχών των δύο Τραπεζών, σε επίπεδο υποδιοικητών, όπου διαπιστώθηκε χάσμα μέγα και αδυναμία προσέγγισης των δύο πλευρών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα στελέχη της Alpha εμφάνισαν νέα πρόταση με όρους που σε καμία περίπτωση δεν μπορούσαν να γίνουν αποδεκτοί από την πλευρά της Εθνικής.

Μετά το πέρας της συνάντησης αυτής, ακολούθησε διαβούλευση του κ. Καρατζά με τους υποδιοικητές της Τράπεζας και συμφωνήθηκε ότι δεν μπορεί να γίνει συγχώνευση με τους παραπάνω όρους.

Στη συνέχεια εξεδόθη επίσημη ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται ότι «η Εθνική Τράπεζα ανακοινώνει την απόφασή της να διακόψει τις συζητήσεις και τη διαδικασία συγχώνευσης με την Alpha Βank».

Τoνίζεται δε πως «η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος υποχρεώθηκε να οδηγηθεί στην απόφαση αυτή κατόπιν της αδυναμίας να σημειωθεί ουσιαστική περαιτέρω πρόοδος στην πορεία των διαπραγματεύσεων, δεδομένης της εμμονής της Alpha Bank να υπάρξει ριζική απόκλιση από τα συμφωνηθέντα και από κοινού ανακοινωθέντα».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT