Ρυθμίζονται κρατικές οφειλές προς τα ταμεία

Ρυθμίζονται κρατικές οφειλές προς τα ταμεία

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εξόφληση των οφειλών του κράτους προς τα ασφαλιστικά ταμεία επιχειρεί να προωθήσει η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, σε μία προσπάθεια περιορισμού των προβλημάτων εν όψει του διαλόγου για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Μετά τη ρύθμιση που προωθήθηκε σχετικά με τα χρέη ύψους 1,3 τρισ. προς το IKA (σ.σ. έστω και εάν δεν έχει γίνει ακόμη καμία εκταμίευση από τον προϋπολογισμό προς το Ιδρυμα), σειρά φαίνεται να παίρνουν τα 120 δισ. δρχ. που εμφανίζεται να οφείλει το κράτος προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών.

Χθες ο διοικητής του OAEE (ΤΕΒΕ-ΤΑΕ-ΤΣΑ) πραγματοποίησε συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας κατά τη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε η συγκρότηση μικτής επιτροπής (με εκπροσώπους του ταμείου και των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών) προκειμένου να αποτυπωθεί το ακριβές ύψος της οφειλής και να αποφασισθεί ο τρόπος καταβολής της. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας επιδιώκει πλέον να «κλείσει τους ανοικτούς λογαριασμούς» με τους ασφαλιστικούς οργανισμούς υιοθετώντας, μάλιστα, και μία νέα λογική στη λειτουργία των διοικήσεών τους. Το ζήτημα των «μετρήσιμων στόχων και αποτελεσμάτων» όσον αφορά στη λειτουργία των ταμείων βρίσκεται πολύ υψηλά στην ατζέντα των κ. Ρέππα και Σπυρόπουλου, καθώς θεωρείται ότι η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων από τα ταμεία αποτελεί βασική πτυχή της «καθημερινότητας» του πολίτη την οποία, όπως δηλώνει, θέλει να βελτιώσει η κυβέρνηση. Δεν πρέπει, τέλος, να παραγνωρίζεται και ο παράγοντας «πόροι» δεδομένου ότι στο υπουργείο Εργασίας εκτιμούν πως ορθολογικότερη διοίκηση και βελτίωση της μηχανογράφησης των ταμείων θα μπορούσε να εξοικονομήσει σημαντικά κεφάλαια για τη χρηματοδότηση των συντάξεων.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT