ΣΗΜΕΡΑ

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διώξεις και πνευματικά δικαιώματα

Ομάδες που δρουν με απόλυτη μυστικότητα και εξειδικεύονται στην παράνομη προώθηση λογισμικού, βιντεοπαιχνιδιών και κινηματογραφικών ταινιών μέσω του Internet, αποτελούνται από υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, ειδικούς στις τεχνολογίες πληροφορικής, κυβερνητικούς υπαλλήλους και φοιτητές. Γι’ αυτό οι έρευνες των διωκτικών αρχών δεν περιορίστηκαν σε σπίτια, αλλά και σε πανεπιστήμια ή επιχειρήσεις.

Για την επιχείρηση «Bandwidth» οι διωκτικές αρχές των ΗΠΑ και του Καναδά δημιούργησαν μια ψεύτικη ιστοσελίδα Warez (όπου οι επισκέπτες μπορούσαν να βρουν και να «κατεβάσουν» στον υπολογιστή τους παράνομα προγράμματα λογισμικού). Στόχος του FBI ήταν να εντοπίσει οργανισμούς ή ιδιώτες που εισέρχονται παράνομα σε υπολογιστικά συστήματα (οι γνωστοί hackers) και προωθούν πειρατικό λογισμικό. Οι Αμερικανοί πράκτορες συνεργάστηκαν με άλλες υπηρεσίες όπως η DCIS του υπουργείου Αμύνης και λειτουργούσαν για δύο χρόνια την ιστοσελίδα Warez. Κατά τη διάρκεια της διετίας μέσω της συγκεκριμένης σελίδας μεταφέρθηκαν 100.000 αρχεία υπολογιστή, συμπεριλαμβανομένων και 12.000 διαφορετικών προγραμμάτων λογισμικού, βιντεοπαιχνιδιών και κινηματογραφικών ταινιών. Περισσότεροι από 200 χρήστες συμμετείχαν στην κυκλοφορία του παράνομου λογισμικού και ήταν σε θέση να χρησιμοποιούν προγράμματα ακόμα και πριν κυκλοφορήσουν επισήμως στην αγορά…

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT