O ΟΣΕ χάνει… το τρένο της ηλεκτροκίνησης

O ΟΣΕ χάνει… το τρένο της ηλεκτροκίνησης

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H αδυναμία του ΟΣΕ και της θυγατρικής του, ΕΡΓΟΣΕ, να ολοκληρώσει τα έργα σε εύλογο χρόνο οδηγεί σε απώλεια κοινοτικής χρηματοδότησης. Ηδη η E.E. σταμάτησε τη χρηματοδότηση της ηλεκτροκίνησης της σιδηροδρομικής γραμμής Πατρών – Αθηνών – Θεσσαλονίκης, μήκους 520 χιλιομέτρων. O επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Χρ. Φώλια, επισημαίνει ότι η αναστολή της κοινοτικής χρηματοδότησης αποφασίστηκε γιατί το έργο, ενώ είχε ενταχθεί αρχικά στα προγράμματα του Ταμείου Συνοχής, καθυστέρησε. Με την απόφαση αυτή η Ελλάδα χάνει 180 εκατ. ευρώ και παραμένει άγνωστο πότε θα αποκτήσει ηλεκτροκίνητο σιδηρόδρομο στον βασικό άξονα της χώρας.

Επιπλέον, ο επίτροπος Μπαρνιέ, που έγινε γνωστός με το πρόστιμο που επέβαλε στην Ελλάδα για το Κτηματολόγιο, αποκαλύπτει τον περιορισμό και άλλων σιδηροδρομικών έργων, όπως το δίκτυο Θριάσιο – Ελευσίνα – Κόρινθος, καθώς και το έργου Ευαγγελισμός – Λεπτοκαρυά.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT