Εισαγγελική έρευνα για την απάτη στην ETBA

Εισαγγελική έρευνα για την απάτη στην ETBA

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αφαντος παραμένει ο άνθρωπος – κλειδί στην απάτη της ETBA Finance Γιώργος Δημητριάδης. Πρώην τραπεζοϋπάλληλος, εργάστηκε στη χρηματιστηριακή εταιρεία ΑΒΑΞ και αργότερα ίδρυσε ΕΛΔΕ που συνεργαζόταν με την ίδια χρηματιστηριακή, ενώ εμφανιζόταν ως εκπρόσωπος της Eurobank, xωρίς να έχει σχέση με την τράπεζα!

Πέρα όμως από την εμπλοκή του επιτηδείου αυτού, η απάτη, που εντυπωσιάζει με την απλοϊκή εκτέλεσή της, δημιουργεί σοβαρά θέματα για την αξιοπιστία του ελεγκτικού μηχανισμού στο σύνολό του. Τα ερωτήματα που άρχισε ήδη να διερευνά ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. I. Ντογιάκος είναι πολλά: Γιατί η άγνωστη έως τώρα θυγατρική της ETBA είχε τόσο μεγάλη ρευστότητα; Ποια ήταν η αποστολή της; Γιατί τοποθετούσε τα διαθέσιμά της σε άλλη τράπεζα και όχι στη μητρική ETBA και μάλιστα με αμφιλεγόμενης αξιοπιστίας «διαγωνισμό», που κατέληγε στην ανακήρυξη ως πλειοδότη του ίδιου απατεώνα;

Ερωτήματα επίσης προκύπτουν για την αξιοπιστία του ελέγχου των ορκωτών λογιστών όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και της διοίκησης της ETBA, ο υποδιοικητής της οποίας K. Νικόλης ήταν και παραμένει πρόεδρος της ETBA Finance.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT