2004: προϋπολογισμός με αυξημένες δαπάνες

2004: προϋπολογισμός με αυξημένες δαπάνες

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δαπάνες ύψους 408 εκατ. ευρώ και έσοδα περί τα 323 εκατ. ευρώ προβλέπει ο προϋπολογισμός της Οργανωτικής Επιτροπής «Αθήνα 2004» για το 2002 που εγκρίθηκε χθες από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας. H σημαντική αύξηση των δαπανών αποδίδεται στο γεγονός ότι τώρα αρχίζει η ουσιαστική υλοποίηση των έργων, αλλά και στα αυξημένα λειτουργικά έξοδα (περί τα 70 εκατ. ευρώ για το 2002), αφού το προσωπικό της «Αθήνα 2004» θα διπλασιαστεί μέχρι το τέλος του έτους. Σημαντικές δαπάνες προβλέπονται επίσης για τους τομείς τεχνολογίας (30% του προϋπολογισμού για το 2002), εθελοντισμού (7%) και ραδιοτηλεοπτικών υποδομών (7,5%).

Τριμερείς συμβάσεις

Υπενθυμίζεται ότι ο συνολικός, ισοσκελισμένος κατά τους αρμοδίους, προϋπολογισμός της Οργανωτικής Επιτροπής ανέρχεται σήμερα σε 1,962 δισ. ευρώ. Στα ταμεία της «Αθήνα 2004» βρίσκονται σήμερα περί τα 100 εκατ. ευρώ.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του δ. σ. της «Αθήνα 2004» εγκρίθηκε επίσης η επινοικίαση του κτιρίου που στεγάζει σήμερα την Οργανωτική Επιτροπή (στη Λεωφ. Κηφισίας) στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ). H τελευταία πρόκειται να μετακομίσει στην Κηφισίας από τις αρχές Απριλίου, ενώ οι υπηρεσίες της «Αθήνα 2004» θα στεγάζονται στο νέο κτίριο της Νέας Ιωνίας από τις αρχές Μαρτίου. Επιπλέον εγκρίθηκαν οι τριμερείς συμβάσεις με τηλεοπτικά δίκτυα που θα μεταδίδουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες και συγκεκριμένα με τη Eurovisio(EBU), την καναδική CBC, την JapaConsortium και την αυστραλιανή SeveNetwork. Τέλος, εγκρίθηκε και η προκήρυξη για τον διαγωνισμό, που αφορά τον ανάδοχο που θα αναλάβει τις υπηρεσίες καθαρισμού και γενικότερα διαχείρισης περιβάλλοντος.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT