Πέντε νέοι υποσταθμοί της ΔΕΗ στην Αττική

Πέντε νέοι υποσταθμοί της ΔΕΗ στην Αττική

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την παραδοχή ότι η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα θα στηριχτεί στα επόμενα δέκα χρόνια στη ΔΕΗ, που αποτελεί και έμμεση ομολογία της αδυναμίας της χώρας μας να ανοίξει την αγορά ηλεκτρισμού, ο καθ’ ύλην αρμόδιος για θέματα ενέργειας, υπουργός, Ακης Τσοχατζόπουλος και η διοίκηση της Επιχείρησης ανακοίνωσαν από κοινού χθες, τα προγράμματα και τις προοπτικές επέκτασης και αναβάθμισης των υποδομών του ηλεκτρικού συστήματος, προκειμένου να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες σε ηλεκτρική ενέργεια.

Ο υπουργός Ανάπτυξης επισκέφτηκε χθες τα γραφεία της ΔΕΗ επί της οδού Χαλκοκονδύλη και αφού ενημερώθηκε επί σειράς θεμάτων από τη διοίκηση της Επιχείρησης, παρουσία του προέδρου της ΔΕΗ κ. Δημήτρη Παπούλια και του διευθύνοτος συμβούλου κ. Στέργιου Νέζη, με δηλώσεις του ομολόγησε εμμέσως πλην σαφώς, ότι η επάρκεια της χώρας σε ηλεκτρισμό δεν μπορεί να στηριχτεί στην απελευθέρωση, όσο αυτή δεν φέρνει επενδύσεις. «H παραγωγή ενέργειας στην Ελλάδα μέσω της ΔΕΗ αναδεικνύεται για την προσεχή δεκαετία σε βασικό ρυθμιστικό παράγοντα», τόνισε μεταξύ άλλων, ο υπουργός, ενώ σε άλλο σημείο αναφέρθηκε σε επέκταση των επενδύσεων στην Κομοτηνή, τη Φλώρινα και το Λαύριο, προϊδεάζοντας ότι τα επιπλέον MW που απαιτούνται για την επάρκεια της χώρας μετά το 2005, θα παραχθούν από τη ΔΕΗ και όχι από ιδιώτη. Σε ό,τι αφορά στην κάλυψη των αναγκών σε ηλεκτρισμό την περίοδο διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων, ανακοίνωσε ότι υπάρχει συμφωνία με το 2004 για συγχρηματοδότηση πέντε νέων υποσταθμών που προβλέπεται να εγκατασταθούν στην Αττική, στα Βριλήσσια, στο Ολυμπιακό Χωριό, στο Ελληνικό και τη Νίκαια.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT