Εσοδα 2 δισ. από ημιυπαίθριους

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εσοδα 2 δισ. ευρώ προσδοκά η κυβέρνηση από την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων και των χώρων στάθμευσης που έχουν μετατραπεί σε χώρους κύριας κατοικίας.

Το ευρηματικό εισπρακτικό μέτρο, που πιθανότατα είναι και δημοφιλές, αφού είναι περισσότερες από 1 εκατ. οι κατοικίες με τέτοιες πολεοδομικές παραβάσεις, μπορεί να μην αποδώσει τα προσδοκώμενα, καθώς διατυπώνονται σοβαρές επιφυλάξεις ως προς τη συνταγματικότητα της ρύθμισης που παρουσίασε χθες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργος Σουφλιάς.

Η ρύθμιση προβλέπει την καταβολή προστίμου ίσου με το 10% της αντικειμενικής αξίας του χώρου που «τακτοποιείται» και σε αυτήν μπορούν να υπαχθούν όχι μόνον οι υφιστάμενες πολεοδομικές παραβάσεις, αλλά και όσες υλοποιηθούν με οικοδομικές άδειες που θα εκδοθούν έως και σήμερα.

Σε περίπτωση που κάποιος δεν δηλώσει τον ημιυπαίθριο χώρο κινδυνεύει με εφ’ άπαξ πρόστιμο ίσο με το 30% της αντικειμενικής αξίας και ετήσιο πρόστιμο διατήρησης ίσο με το 5% της αντικειμενικής αξίας του.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT