«Παράθυρο» για μείωση ελλείμματος το 2011

«Παράθυρο» για μείωση ελλείμματος το 2011

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόσθετα μέτρα μόνιμου χαρακτήρα για τη μείωση του ελλείμματος απαιτεί από την Ελλάδα η Κομισιόν, καθώς, όπως κατέστη σαφές χθες κατά τη συνεδρίαση του Ecofin, θεωρεί ότι αυτά που ανακοίνωσε πρόσφατα η κυβέρνηση είναι ανεπαρκή και προσωρινά.

Ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου, που συναντήθηκε με τον αρμόδιο επίτροπο Χ. Αλμούνια, εξήγησε ότι δεν ήταν δυνατόν να ληφθούν πιο δραστικά μέτρα στο μέσο του έτους, αλλά δεσμεύθηκε για ένα νέο πακέτο -διαρθρωτικών αυτή τη φορά- παρεμβάσεων με την κατάθεση του προϋπολογισμού του 2010, τον ερχόμενο Οκτώβριο. Από τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας διεφάνη η προοπτική να επεκταθεί η προθεσμία για τη μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ και μετά το 2010. Ο κ. Παπαθανασίου ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν προτίθεται να ζητήσει παράταση φέτος, καθώς κάτι τέτοιο θα έστελνε λανθασμένο μήνυμα δημοσιονομικής χαλάρωσης στο εσωτερικό, αλλά και στις διεθνείς αγορές. Ωστόσο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει κάτι τέτοιο αργότερα, δεδομένου ότι η απότομη επιβράδυνση της οικονομίας έχει ανατρέψει τους αρχικούς σχεδιασμούς για τη δημοσιονομική προσαρμογή.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT