Αμεση αποπληρωμή των προγραμμάτων κατάρτισης

Αμεση αποπληρωμή των προγραμμάτων κατάρτισης

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς καθυστερήσεις θα αποπληρώνονται από φέτος τα προγράμματα (του 2009) ενδοεπιχειρησιακής κατάρτισης του ΟΑΕΔ, για επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι 25 άτομα προσωπικό.

Κατά τα προηγούμενα έτη, η διαδικασία αποπληρωμής απαιτούσε την ολοκλήρωση του συνόλου των δράσεων που υλοποιούνταν στο πλαίσιο των προγραμμάτων ενδοεπιχειρησιακής κατάρτισης, προκαλώντας σοβαρά εμπόδια και καθυστερήσεις στην αποζημίωση των δικαιούχων. Από χθες, η διαδικασία της αποπληρωμής ξεκινά από τις Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ αμέσως μετά την επιτυχή ολοκλήρωση κάθε προγράμματος από τον κάθε φορέα υλοποίησης. Επιταχύνεται έτσι η καταβολή της σχετικής δαπάνης στον φορέα που υλοποιεί το πρόγραμμα αλλά και της προβλεπόμενης αποζημίωσης (δαπάνες διατροφής και μετακίνησης) στους συμμετέχοντες καταρτιζόμενους.

Ο φορέας υλοποίησης προγραμμάτων που αφορούν επιχειρήσεις οι οποίες απασχολούν μέχρι 25 άτομα προσωπικό (ΛΑΕΚ 1-25), υποβάλλει τα δικαιολογητικά δαπανών αμέσως μετά τη λήξη κάθε προγράμματος που υλοποιεί, ηλεκτρονικά, με την καταχώριση στο δικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ – ΛΑΕΚ των οικονομικών στοιχείων των προγραμμάτων κατάρτισης. Στη συνέχεια αποστέλλει στη Διοίκηση του Οργανισμού το αντίστοιχο φυσικό αρχείο.

Η αλλαγή του τρόπου αποπληρωμής, που είναι πλέον δυνατή μετά την εφαρμογή στον ΟΑΕΔ πλήρους υποδομής ηλεκτρονικής διεκπεραίωσης και ελέγχου των προγραμμάτων ενδοεπιχειρησιακής κατάρτισης και τη θωράκιση της υλοποίησής τους με όρους διαφάνειας και αποτελεσματικότητας, αποτελεί μία ακόμα τομή στην αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει ο Οργανισμός στον κάθε πολίτη.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT