Επενδύσεις στον κοσμο

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κενά γραφεία σε ΗΠΑ

Στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων τεσσάρων ετών βρίσκεται ο δείκτης κενών γραφείων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ερευνών Reis Inc. Συγκεκριμένα, το 15,9% των γραφείων παραμένει χωρίς χρήστη, σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν μετά το πέρας του δεύτερου τριμήνου. Κατά την αντίστοιχη περίοδο (β΄ τρίμηνο) του 2008, ο δείκτης διαθεσιμότητας βρισκόταν στο 13,2%. Αντίστοιχα, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2009, το ποσοστό διαμορφωνόταν σε 15,2% (η αύξηση από τρίμηνο σε τρίμηνο ήταν της τάξεως του 0,7%), ενώ είχαν ανέλθει σε 16% κατά το πρώτο τρίμηνο του 2005. Οπως ανέφερε η Reis, η ζήτηση γραφείων υποχωρεί επί έξι διαδοχικά τρίμηνα, με αποτέλεσμα η συνολική επιφάνεια που καταλαμβάνουν οι επιχειρήσεις να μειωθεί κατά 1,8 εκατ. τ. μ. κατά το δεύτερο τρίμηνο, ενώ από τις αρχές του χρόνου η πτώση αγγίζει τα 4 εκατ. τ. μ. συνολικά. Μάλιστα, εκτιμάται ότι θα αυξηθεί σε 6 εκατ. τ. μ. έως τα τέλη του χρόνου. Ταυτόχρονα, κατά το δεύτερο τρίμηνο, οι ζητούμενες τιμές ενοικίων μειώθηκαν κατά 1,4%.

Επένδυση 300 εκατ. ευρώ

Μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις ανάπτυξης ακινήτων με χρηματοδότηση από ιδιωτικά κεφάλαια αποτελεί το εμπορικό κέντρο Neus Their-Areal στην πόλη του Ντόρτμουντ της Γερμανίας, έργο προϋπολογισμού 300 εκατ. ευρώ, η κατασκευή του οποίου αναμένεται να ξεκινήσει εντός του Ιουλίου. Πρόκειται για επένδυση από την Hamburg Trust (40%), τον όμιλο ECE/Otto Group (25%) και σειρά από ιδιώτες επενδυτές (35%). Οι παραπάνω θα παράσχουν το 40% των απαιτούμενων κεφαλαίων, ενώ θα χορηγηθεί κοινοπρακτικό δάνειο 180 εκατ. ευρώ από τις τράπεζες DG HYP / Dortmunder Volksbank και τις Sparkassen Dortmund και Bochum.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT