ΣΗΜΕΡΑ

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοίγουν οι προσφορές για τη Μεγαλόπολη

Σε πεδίο σύγκρουσης επιχειρηματικών συμφερόντων εξελίσσεται ο διαγωνισμός της ΔΕΗ για την ανάθεση της νέας μονάδας της Μεγαλόπολης. H αίθουσα συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου μετατράπηκε χθες το πρωί σε αρένα, μετά την εισβολή συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ που απαίτησαν τη διακοπή της, με βασικό αίτημα να μη συζητηθεί η εισήγηση της διοίκησης για ακύρωση και επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Απρίλιο του 2008. H εξέλιξη αυτή υποχρέωσε τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο κ. Τάκη Αθανασόπουλο να υπαναχωρήσει και να προτείνει τελικά στο Δ. Σ. που συνεδρίασε χωρίς την παρουσία των εκπροσώπων των εργαζομένων, το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών υπό όρους.

Ανοδος τιμών ακινήτων

Οριακή άνοδο σε μηνιαία βάση κατά 0,1% τον Ιούνιο εμφάνισαν οι τιμές κατοικιών στη Βρετανία για πρώτη φορά μέσα στο τρέχον έτος. Το ίδιο και στις ΗΠΑ, ύστερα από τρία χρόνια. Στη Βρετανία, σύμφωνα με έρευνα της Land Registry, η άνοδος αυτή διαμορφώνει τη μέση τιμή στις 153.046 στερλίνες. Επιπλέον, οι εξελίξεις αυτές κατατείνουν σε μία στασιμότητα στις τιμές των σπιτιών, παρά το γεγονός ότι η μέση αξία τους είναι κατά 14% μειωμένη σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2008. Η έρευνα της Land Registry, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο του BBC, συγκρίνει τις τιμές των προς πώληση κατοικιών σήμερα με εκείνες στο πρόσφατο παρελθόν.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT