Νέες εντάξεις στα βαρέα

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις εντάξεις τεσσάρων νέων εργασιακών χώρων και επαγγελμάτων στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών αποφάσισε η αρμόδια επιτροπή που συστάθηκε στο υπουργείο Απασχόλησης. Μεταξύ των νέων εντάξεων συμπεριλαμβάνονται οι εργαζόμενοι στον Δημόκριτο, οι ταχυδρόμοι και μια θυγατρική των ΕΛ. ΠΕ. Πάντως, σήμερα στη Βουλή συζητείται η επίμαχη τροπολογία για τη σύσταση διαρκούς επιτροπής και δεν αποκλείεται να γίνει ονομαστική ψηφοφορία για το θέμα.

Χθες, η υπουργός Απασχόλησης, Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, δήλωσε ότι η νέα λίστα θα είναι έτοιμη τον Αύγουστο και θα περιλαμβάνει νέα επαγγέλματα, «όπως οι εναερίτες της ΔΕΗ και οι εργαζόμενοι στην Ψυττάλεια». Οπως είπε, η κατάρτισή της θα γίνεται με κοινή υπουργική απόφαση.

Την ένταξη ειδικοτήτων εργαζομένων στον ΟΤΕ στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα ζητεί η ΟΜΕ – ΟΤΕ. Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, «ειδικότητες όπως εργασίες σε υπόγεια δίκτυα εντός φρεατίων, σε ιστούς (εναερίτες), σε χώρους υψηλής ακτινοβολίας (πομποί υψηλής ισχύος) κ. λπ. αποτελούν εργασίες εξαιρετικά βαριές και ανθυγιεινές».

Για το θέμα του δανεισμού του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ δήλωσε ότι δεν υπάρχει θέμα δανεισμού.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT