ΣΗΜΕΡΑ

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συμφωνία Microsoft και Yahoo

Microsoft και Yahoo! συμφώνησαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, δημιουργώντας μία σημαντική εναλλακτική λύση για να ανταγωνιστούν στην πρωτοκαθεδρία της Google. H 10ετής συμφωνία θα ενισχύσει τα ετήσια λειτουργικά έσοδα της Yahoo! κατά 500 εκατ. δολάρια και θα αποφέρει 200 εκατ. δολάρια από την εξοικονόμηση κεφαλαιακών δαπανών, σύμφωνα με χθεσινή κοινή δήλωση των δύο εταιρειών. Κάθε εταιρεία θα διατηρήσει τη δική της ξεχωριστή διαφημιστική μονάδα και ομάδα πωλήσεων. H Yahoo! θα κρατάει το 88% των εσόδων από τις διαφημίσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης των σελίδων της για τα πρώτα 5 χρόνια της συμφωνίας.

Μία νέα θέση εργασίας σε κάθε τέσσερις που χάθηκαν

Λόγω των αναδιαρθρώσεων στην αγορά εργασίας καταργήθηκαν περίπου 125.000 θέσεις εργασίας, ενώ δημιουργήθηκαν μόλις 31.000 θέσεις από την 1η Απριλίου έως τις 30 Ιουνίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Eurofound. Σύμφωνα με τον δείκτη παρακολούθησης των αναδιαρθρώσεων (ERM) το δεύτερο τρίμηνο του έτους ανακοινώθηκε σχεδόν διπλάσιος αριθμός αναδιαρθρώσεων από το πρώτο τρίμηνο, δηλαδή 340 περιπτώσεις από τις οποίες οι 301 συνοδεύθηκαν με μείωση των θέσεων εργασίας.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT